Hlavní obsah

Triumf pro těhotnou partnerku. Mrzí mě, že se mnou teď Míša necestuje, ale všechno jí vynahradím, říká Rosol

NEW YORK/PRAHA

Výher už má víc, než za celý minulý rok. Ve Winston-Salemu Lukáš Rosol potvrdil, že antuková forma, kterou nabral po Wimbledonu, ho neopustila ani na americkém betonu. Po finálovém obratu proti Poláku Janowiczovi, kdy utekl ze dvou mečbolů, slavil devětadvacetiletý tenista druhý triumf na okruhu ATP. „Když jsem vyhrál poprvé v Bukurešti, věnoval jsem vítězství tatínkovi, teď bych chtěl triumf na dálku poslat své ženě a našemu dítěti. Je mi líto, že se mnou Míša kvůli těhotenství nemůže cestovat, ale všechno jí vynahradím,“ řekl Rosol.

Foto: Chuck Burton, ČTK/AP

Lukáš Rosol v semifinále turnaje ve Winston-Salemu.

Článek

První turnaj po přechodu z antuky na beton a hned triumf. Překvapil jste tak trochu i sám sebe?

Makali jsme hodně se s koučem Slávou Dosedělem. Konečně se to odrazilo na výkonech a výsledcích. Jsem strašně rád za každý zápas, který jsem tu odehrál. Je to super výsledek. Nebylo to pro mě lehké, při tréninkových utkáních před turnajem jsem prohrál snad každý set... Ale podařilo se mi z toho dostat. Po přechodu z antuky na ‚hard' jsou ty první zápasy vždycky těžké.

Turnaj ATP jste vyhrál po šestnácti měsících. Je to lepší pocit, než tehdy v Rumunsku?

Je to tak na stejné úrovni. Takže skvělý pocit! Ať už je to turnaj ATP, nebo challenger. Je parádní být celý týden bez prohry.

V pondělí se ve světovém žebříčku objevíte na svém kariérním maximu - 27. pozici. Hrajete opravdu nejlepší tenis svého života?

Cítím, že jsme hodně zapracovali, jak s psychologem Radkem, tak s trenérem na všech možných aspektech. Věřím, že to půjde ještě výš, ale nedokážu odhadnout. Momentálně hledám své limity. Ale jestli můžu jít na pětadvacáté, dvacáté nebo patnácté místo, tak to vážně nevím.

Studoval jste si už před US Open pavouka dvouhry? Jako nasazený hráč č. 29 začínáte s kvalifikantem, ve třetím kole byste mohl narazit na světovou šestku Kanaďana Raonice.

Vím, že hraju s mladým Chorvatem Čoričem. Viděl jsem ho v Umagu, kde porazil Rogera-Vasselina i Zeballose. Je to dobrý hráč, musím si na něj dát pozor.

S vašimi zkušenostmi a sebevědomím jste ale jasným favoritem, ne?

Je pravda, že teď mám větší důvěru v můj tenis, v mé výkony. Jsem rád, že to funguje. Kolikrát jsem v minulosti tvrdě makal a neodrazilo se to na výsledcích. A trvalo měsíc nebo dva, než jsem vůbec vyhrál nějaký zápas.

Některé české fanoušky možná víc, než boje na US Open, bude zajímat to, co po nich následuje - semifinále Davis Cupu ve Francii. Už se těšíte podruhé během roku na Roland Garros?

Teď beru jako vrchol US Open. Ale v New Yorku se určitě budeme bavit s kapitánem (Navrátilem) i s panem Černoškem o Davis Cupu. Hlavně, abychom byli všichni zdraví a připravení odevzdat maximální výkon.

Rosol po Wimbledonu
Stuttgartfinále
Hamburkčtvrtfinále
Umagčtvrtfinále
Kitzbühelčtvrtfinále
Winston-Salemtriumf

Reklama

  6 : 1, 6 : 4 Mertensová - Siniaková 6 : 1, 6 : 4 konec
20240510T11 : 00:00+0200
Mertensová vs. Siniaková
Mertensová vs. Siniaková
Mertensová
Siniaková
  Nosková - Stefaniniová dnes 11 : 00
20240511T11 : 00:00+0200
Nosková vs. Stefaniniová
Nosková vs. Stefaniniová
Nosková
Stefaniniová
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.