Hlavní obsah

Nadal si na tréninku poranil kotník, v Miami ale hrát bude

Miami

Španělský tenista Rafael Nadal bude startovat na turnaji v Miami navzdory tomu, že si na pondělním tréninku zvrtnul levý kotník. Čtrnáctinásobný grandslamový šampión se původně obával, že bude muset účast vzdát, po úterním tréninku už byl ale optimistou.

Foto: Jayne Kamin-oncea, Reuters

Španělský tenista Rafael Nadal.

Článek

"Teď už jsem si jistý, že v pátek budu na kurtu," uvedl Nadal, jenž má stejně jako další nasazení hráči v úvodním kole volno a do turnaje tak vstoupí až v závěru týdne. "Spíš nevím, jak dobře budu připraven. Snad ale budu v pořádku, je to pro mě důležitý turnaj," dodal.

Osmadvacetiletý Nadal, jenž v Miami čtyřikrát neúspěšně bojoval ve finále, v pondělí uvažoval o odhlášení. "Nejdřív jsem si opravdu myslel, že to pro mě znamená konec turnaje," přiznal Španěl. Ukázalo se však, že zranění není nijak vážné a nevyžaduje ani vyšetření magnetickou rezonancí či rentgenem.

"Bolest cítím, ale to je normální. Zvládl jsem trénovat hodinu a půl, což je mnohem víc, než jsem očekával, když jsem se zranil," řekl Nadal, jenž letos získal titul v Buenos Aires a na předchozím velkém turnaji v Indian Wells vypadl ve čtvrtfinále.

Reklama

Související témata:
  6 : 1, 6 : 4 Mertensová - Siniaková 6 : 1, 6 : 4 konec
20240510T11 : 00:00+0200
Mertensová vs. Siniaková
Mertensová vs. Siniaková
Mertensová
Siniaková
  Nosková - Stefaniniová dnes 11 : 00
20240511T11 : 00:00+0200
Nosková vs. Stefaniniová
Nosková vs. Stefaniniová
Nosková
Stefaniniová
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.