Hlavní obsah

Hewitt znovu bojoval, ale loučení s US Open neodvrátil

New York

I při svém posledním zápase na US Open prokázal Australan Lleyton Hewitt bojového ducha, jímž byl během tenisových bitev pověstný, jenže loučení s newyorským grandslamem ve čtvrtek večer neodvrátil. Šampión turnaje z roku 2001 ve druhém kole prohrál v generačním souboji pětisetovou bitvu s krajanem Bernardem Tomicem, byť měl dva mečboly.

Foto: Adrees Latif, Reuters

Lleyton Hewitt reaguje na pokažený míč v utkání US Open proti Bernardu Tomicovi.

Článek
Fotogalerie

"Znovu jsem na kurtu nechal všechno," prohlásil čtyřiatřicetiletý Hewitt po porážce 3:6, 2:6, 6:3, 7:5 a 5:7 s Tomicem, o 12 let mladším tenistou, jehož s ostatními australskými mladíky po konci kariéry povede v nové roli daviscupového kapitána.

Hewitt před 14 lety ve Flushing Meadows ve finále zdolal Peta Samprase, ve čtvrtek se s tamním areálem i fanoušky rozloučil. "Zdejší atmosféra mi navždy zůstane v srdci, bude mi strašně chybět. Zejména Night Session, ta jsou jedinečná," přiznal po tříapůlhodinové bitvě, kterou sledoval i jeho šestiletý syn Cruz.

Hodně blízko přitom měl k tomu, aby si zahrál nejméně ještě jednou. Od postupu do 3. kola Hewitta dvakrát dělily dva míčky, ale oba mečboly Tomic v pátém setu odvrátil. "Bylo strašně těžké proti němu hrát, vždyť Lleyton je legenda. Byl jsem hrozně nervózní, nejvíc v pátém setu, když vedl 5:3. Bylo to pro mě privilegium," řekl Tomic.

Bývalá světová jednička Hewitt se definitivně s aktivní kariérou rozloučí v lednu doma na Australian Open. Tam si zahrál jednou finále (2005), vedle trofeje z US Open má ještě grandslamový titul z Wimbledonu 2002. "I když prohrál, odcházel z kurtu s úsměvem. To se mi na něm líbí," ocenil Hewittův vrstevník a dlouholetý rival Švýcar Roger Federer.

Reklama

  6 : 1, 6 : 4 Mertensová - Siniaková 6 : 1, 6 : 4 konec
20240510T11 : 00:00+0200
Mertensová vs. Siniaková
Mertensová vs. Siniaková
Mertensová
Siniaková
  Nosková - Stefaniniová dnes 11 : 00
20240511T11 : 00:00+0200
Nosková vs. Stefaniniová
Nosková vs. Stefaniniová
Nosková
Stefaniniová
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.