Hlavní obsah

Bývalá světová jednička se vrací na kurty dříve a posílí Američanky ve Fed Cupu

White Plains/Praha

Je zpátky! I když původně plánovala Serena Williamsová návrat na kurty po porodu na březen, své rozhodnutí nakonec změnila a představí se už v únoru. Bývalá světová jednička posílí při cestě za obhajobou titulu spolu se svou starší sestrou Venus americký fedcupový tým.

Foto: Satish Kumar, Reuters

Serena Williamsová při návratu po mateřské pauze na exhibici v Abú Zabí.

Článek

Přímo hvězdnou sestavu bude mít k dispozici v prvním kole Fed Cupu americká kapitánka Kathy Rinaldiová. O víkendu 10. a 11. února v zápasech proti Nizozemsku nastoupí šestadvacetiletá Coco Vandeweghwová, sedmatřicetiletá Venus Williamsová a také její o rok mladší sestra Serena.

Ta se původně po zářijovém porodu dcerky Alexis Olympie chtěla na kurty vrátit už v lednu na Australian Open. Avšak kvůli poporodním komplikacím, začala s přípravou později, než měla v plánu a prosincová exhibice proti vítězce French Open, Jeleně Ostapenkové, jí ukázala, že ještě není dostatečně připravena.

„Poté, co jsem odehrála první zápas po porodu, jsem si uvědomila, že ačkoliv jsem blízko, nejsem ještě tam, kde bych chtěla být,“ vysvětlovala tehdy své rozhodnutí neobhajovat titul v Melbourne. Její kouč Patrick Mouratoglou pak dodal, že návrat na kurty vidí v březnu na turnajích v Indian Wells a Miami.

Nyní se však vítězka třiadvaceti grandslamů rozhodla jinak a představí se dříve. Společně se sestrou Venus svou zemi reprezentovaly ve slavné soutěži před třemi lety. Čtvrtou hráčku oznámí kapitánka týmu příští týden. Česká republika se ve stejném termínu utká v prvním kole v Praze se Švýcarkami.

Reklama

  6 : 1, 6 : 4 Mertensová - Siniaková 6 : 1, 6 : 4 konec
20240510T11 : 00:00+0200
Mertensová vs. Siniaková
Mertensová vs. Siniaková
Mertensová
Siniaková
  Nosková - Stefaniniová dnes 11 : 00
20240511T11 : 00:00+0200
Nosková vs. Stefaniniová
Nosková vs. Stefaniniová
Nosková
Stefaniniová
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.