Hlavní obsah

Slavný Phelps možná přece jen bude plavat na MS v Kazani

New York

Hvězdný plavec Michael Phelps možná přece jen bude startovat na srpnovém mistrovství světa v Kazani. Osmnáctinásobný olympijský vítěz dostal kvůli řízení pod vlivem alkoholu loni na podzim disciplinární trest od amerického svazu USA Swimming, jeho výkonný ředitel Chuck Wielgus nicméně naznačil, že by se rozhodnutí mohlo změnit.

Foto: Sport.cz

Nejúspěšnější olympionici všech dob, někdejší sportovní gymnastka Larisa Latyninová a plavec Michael Phelps při jedné z nedávných reklamních kampaní.

Článek

"Je to komplikované, ale jsou způsoby, jak by k tomu mohlo dojít. Existuje cesta, jak by se o tomto rozhodnutí dalo jednat znovu," řekl Wielgus serveru ESPN. Phelps se ještě před distancem kvalifikoval na MS ve třech individuálních disciplínách a mohl by startovat ve třech štafetách.

Devětadvacetiletý Phelps dostal od USA Swimming za řízení v opilosti půlroční trest, jenž mu vyprší v dubnu. Kromě toho mu svaz zakázal účast na letním MS v Kazani. Nejúspěšnější olympionik historie se k možnosti startu na světovém šampionátu nevyjádřil, každopádně by se však měl vrátit k závodům na dubnovém mítinku v Arizoně.

Phelps ukončil kariéru po olympijských hrách v Londýně 2012, nicméně před rokem se ke sportu vrátil s vidinou dalších her v Riu de Janeiro. Jeho comeback se zadrhl loni v září, kdy byl zatčen za rychlou jízdu pod vlivem alkoholu. V prosinci dostal u soudu roční trest vězení s osmnáctiměsíční podmínkou. Nesmí také pít alkohol a musí docházet na terapii.

Reklama

Související témata: