Hlavní obsah

Odpočinuté New Jersey čeká zápas s Islanders

, 2. listopadu 2006

Čtvrtek je znovu v severoamerické NHL na zápasy bohatý. Philadelphia se chystá definitivně zvednout v utkání s neoblíbeným, ale unaveným soupeřem z Tampy Bay. Odpočinutá Minnesota hodlá udržet domácí neporazitelnost v zápase s Vancouverem. Brodeur znovu nechce dostat gól.

Článek

Brankář New Jersey patří pravidelně mezi nejvytíženější gólmany soutěže a vzhledem k tomu, že jeho tým od soboty nehrál, měl by se na ledě objevit i dnes. Novou sezónu prožívá jako na houpačce, protože již dvakrát obdržel pro něj nezvyklý příděl a třikrát naopak udržel čisté konto. Trpí tím pochopitelně jeho procentuální úspěšnost. V útoku může znovu chybět jeden z nejroduktivnějších hráčů mužstva Gomez, který zároveň má i příznívé +/- hodnocení. Eliáš v pondělí vynechal trénink, ale v úterý se již na led vrátil. V obraně nechtějí uspěchat návrat na led Hule a Lukowich.

New York Islanders začali sezónu náročným cestováním po pacifické divizi, z něhož se vrátili s jedinou výhrou a to ještě v samostatných nájezdech. Domácí led jim naopak následně velmi svědčil, protože na něm nebodovali pouze v jediném ze sedmi zápasů. Nyní jedou tedy do sousedství, aby se zase rychle vrátili domů. Několik zápasů se museli obejít bez brankáře s rekordně dlouhým kontraktem, ale DiPietro už zase hraje. Jeho veškerá čísla jsou však vůči Dunhamovi něpoměrně horší. Obrana zatím brankářům příliiš nepomáhá a aktivní není až na Potiho žádoucím způsobem ani směrem vpřed.

Bookmakeři bwin vidí favorita v domácím týmu. Na odpočinuté New Jersey vypsali kurs 1,85. Hostující celek čekají vzápětí další dva duely na vlastním ledě. U dnešního soupeře ovšem Islanders dokázali v minulé sezóně vydolovat sedm z osmi možných bodů, čímž dokázali, že sem již nepřijíždí tak odevzdaní jako v předcházejících ročnících. Dnes si lze na hosty vsadit v kursu 3,25.

Reklama