Hlavní obsah

Jihlava chce prodloužit vítěznou sérii

Zaútočit na čelo druhé ligy chtějí dnes fotbalisté Jihlavy. Pokud na svém hřišti porazí nováčka soutěže ze Sokolova, předstihnou Olomouc i Žižkov a minimálně na dva dny se stanou lídry tabulky.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Fotbal - ilustrační foto

Článek

Klub z Vysočiny dnes ovšem nečeká jednoduchý soupeř. Sokolov je ve druhé lize novým jménem, ovšem jen naoko. Velká část týmu sem před sezonou zamířila z Pardubic a jejich zkušenosti Sokolovu pomáhají držet se v tabulce poměrně vysoko. Sezona přitom pro svěřence trenéra Martina Pulpita nezačala vůbec dobře - po pěti kolech měli na svém kontě jen tři body za stejný počet remíz. Obrat k lepšímu nastal až na hřišti Bystrce - zde Sokolov zvítězil 2:0 a od té doby se mu začalo dařit. Hned o týden později si připsal první domácí výhru a ani v dalších šesti zápasech nenašli sokolovští přemožitele. První klopýtnutí po dlouhých týdnech přišlo až v posledním kole; v něm Pulpitovi hráči nestačili na Vršovice, které si odvezly vítězství 2:1. I přes poslední prohru se ovšem Sokolov s 19 body drží na pátém místě a je tak mezi týmy, které se snaží dohnat trojici týmů na špici tabulky.

Ta se před blížící se polovinou sezony utrhla a nyní se zdá, že se o postup popere mezi sebou. Jedním z těchto tří mužstev je i Jihlava, která se dnes dokonce může stát lídrem druhé ligy. Klub z Vysočiny na rozdíl od Sokolova začal sezonu výborně, po výhrách nad Ústím nad Labem, Hlučínem a Olomoucí měla na svém kontě plný počet bodů. Poté si vybrala slabší období; v něm prohrála v Jakubčovicích, doma s Viktorií Žižkov a na hřišti Vítkovic. Další body ztratila zbytečně poté, co doma jen remizovala se slabou Bystrcí 0:0, od té doby ale válcuje jednoho soupeře za druhým. Na konci září si přivezla výhru ze stadionu Třince a všechny tři body si pak připsala i v dalších pěti zápasech. Posledního vítězství dosáhli hráči trenéra Bokši doma proti Opavě, kterou porazili 1:0. "Určitě si musíme přiznat, že jsme nepodali optimální výkon a že jsme nenavázali na velmi kvalitní výkony předchozích kol," řekl po utkání asistent trenéra Josef Vrzáček, který nechce dnešního soupeře podceňovat. "Rozhodně se nejedná o klasického nováčka soutěže, protože ho tvoří vhodně posílené jádro týmu Pardubic. Navíc Sokolov vede trenér Pulpit, který svůj tým vždy dokáže výborně připravit a namotivovat. Snahu hostí jistě znásobí i aktuální domácí prohra s Bohemians. Ztracené body budou chtít získat zpět na naší půdě. My si však ztrátu v domácím prostředí nemůžeme dovolit," tvrdí Vrzáček.

Podle bookmakerů by se to také stát nemělo, proto jako favorita vypsali domácí tým, na který si můžete vsadit s kursem 1.50. Myslíte si, že Sokolov dnes dokáže stáhnout ztrátu na svého soupeře? Potom si vsaďte remízu s kursem 3.50 nebo rovnou dvojku v kursu 5.50.

Reklama