Hlavní obsah

Liverpool dnes přivítá Arsenal

Šlágr třetího kola anglického FA Cupu se dnes odehraje na Anfield Road, domácím stánku Liverpoolu. Ten zde přivítá londýnský Arsenal, který stejně jako Reds už letos ztratil reálnou šanci boje o titul v Premier league.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Thierry Henry.

Článek

Start Liverpoolu do aktuální sezony nebyl zrovna růžový, ale postupně svěřenci Rafaela Benitéze našli svou sílu. Tu prokazují především v domácím prostředí, kde klopýtají jen zřídka. Venku už je to o hodně horší; díky těmto faktům jsou momentálně třetí a na druhou Chelsea ztrácí osm bodů. Dnes má ale Premier league pauzu a na programu je FA Cup. Po zranění se do nominace Liverpoolu pro zápas s Arsenalem vrací útočník Craig Bellamy. "Chceme stejně jako Arsenal odejít ze zápasu se vztyčenou hlavou. Ale my máme výhodu domácího prostředí a právě to je podle mě klíčový faktor. Anfield Road bude jistě zaplněn do posledního místečka, což je pro nás jenom dobře," řekl velšský internacionál. Španělský kouč ve službách Liverpoolu nemá problémy s čerstvými zraněními; mimo hru stále zůstávají dlouhodobě zranění Bolo Zenden, Mohamed Sissoko a Harry Kewell.

Výsledky Arsenalu se dají přirovnat k "horské dráze" - jednou jsi nahoře a poté zase dole. Hra Gunners je velmi dobrá, ale produktivita mizerná. O víkendu si svěřenci Arsene Wengera spravili doma chuť po nevydařeném zápase v Sheffieldu, když uštědřili debakl 4:0 Charltonu. Díky tomu si Arsenal udržel kontakt s Liverpoolem, na který v tuto chvíli ztrácí pouhý bod. "Chci poděkovat všem hráčům, kteří se zasloužili o to, že Arsenal je v tuto chvíli tam, kde je. Vyzdvihnout musím Gilberta Silvu, který vedl mužstvo jako správný vůdce v době nepříjemných zranění důležitých hráčů," reagoval kapitán Arsenalu Thiery Henry na nejen svoji dlouhodobou absenci. Francouzský kanonýr už je nyní fit a s novou chutí připraven se svými spoluhráči napodobit vzájemný duel s Liverpoolem v Premier league - 12. listopadu porazili Gunners doma Reds 3:0. V dresu Arsenalu dnes na hřišti bude chybět záložník Cesc Fabregas, který má stop za karty. Dlouhodobě jsou zranění Theo Walcott, Adebayor, Freddie Ljungberg, William Gallas a Abou Diaby.

Obě mužstva patří k nejlepším na světě. Bookmakeři společnosti bwin to vyjádřili poměrně vyrovnanými kursy. Na domácí Liverpool vypsali kurs 2.10. Kurs na remízu má hodnotu 3.25 a na vítězství Arsenalu 3.15.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.