Hlavní obsah

Getafe dnes přivítá druhou Sevillu

Po včerejším šlágru 24. kola španělské Primera division, v němž Real Madrid remizoval na půdě Atletica, pokračuje dnes liga dalšími osmi zápasy. Velmi zajímavý souboj bude k vidění na stadionu Coliseum Alfonso Pereze v Getafe, kam zavítá momentálně druhý tým tabulky - FC Sevilla. Dá se říci, že půjde o souboj dvou největších překvapení ligy. Hosté jsou jen díky horšímu skóre druzí za Barcelonou, domácí okupují pěknou osmou pozici, přičemž jim chybí pouze tři body na šesté místo, zaručující účast v Poháru UEFA!

Článek

Getafe je na domácím hřišti velmi nebezpečným týmem. Statistiky hovoří jasně: ve 12 domácích zápasech prohrálo Getafe pouze jednou, a to 0:1 s Espanyolem. Jinak poznali hořkost porážky na tomto stadionu i takoví velikáni jako Real Madrid nebo Valencia. Ta před čtrnácti dny odjela z Getafe dokonce s třígólovým "rancem". Výmluvné je i skóre 13:3 z domácích zápasů; za téměř nepřekonatelnou obranou totiž úřaduje největší hvězda týmu, argentinský brankář Abbondanzieri. Ten dnes ale ke smůle německého trenéra Schustera nenastoupí, neboť nashromáždil čtyři žluté karty a je tak suspendován. Z hráčů v poli pak bude určitě chybět litevský forvard Verpakovskis, jenž si v minulém zápase přivodil svalové zranění. Kromě tradičně pevné obrany se může trenér Bernd Schuster spolehnout i na kanonýra Daniela Guizu, jenž nastřílel už sedm branek a vévodí tak klubovým statistikám. Střední záložník a mozek domácího týmu Casquero k utkání poznamenal: "Minulý týden jsme selhali v Bilbau, takže teďka musíme tvrdě zapracovat a se Sevillou uhrát pozitivní výsledek. Vím, že to bude těžké, ale my jsme doma velmi silní."

FC Sevilla byla už před začátkem soutěže pasována do role černého koně a tuto roli do puntíku plní. Se 46 body společně s Barcelonou vévodí celé soutěži a navíc má v kádru i nejlepšího střelce ligy - reprezentant afrického Mali Frederic Kanouté nastřílel doposud úctyhodných 18 branek! O jeho kvalitách se minulý týden mohlo přesvědčit Atletico Madrid, jež Kanouté sestřelil hned dvěma zásahy a měl lví podíl na celkovém vítězství 3:1. Úderné útočné duo doplňuje Brazilec Luis Fabiano a často se tak stává, že pouze na lavičce zůstává Chevanton, velká letní posila z Monaka. Svěřenci trenéra Juanda Ramose drží šňůru pěti zápasů v řadě bez prohry, zarážející jsou ale především tři bezbrankové remízy se soupeři spíše podprůměrnými. Jenže Seville to pořád stačí, i její největší konkurenti v boji o titul totiž především venku hodně ztrácí. Dnes to bude mít Sevilla o něco těžší, neboť kvůli žlutým kartám nemůže nastoupit elitní ofenzivní obránce Daniel Alves a také středopolař José Luis Marti. Domácí Getafe může využít zranitelnosti zadních řad Sevilly, které venku až příliš často chybují; patnáct inkasovaných branek ve dvanácti zápasech je na elitní tým soutěže poměrně hodně. Jistou nevýhodou pro hráče Sevilly může být i čtvrteční zápas Poháru UEFA, v němž sice hladce postoupili přes Steauu Bukurešť, ale přece jen pouhé dva dny na regeneraci sil jsou málo. V tom má Getafe velkou výhodu, neboť se mohlo celý týden připravovat pouze na tento duel.

Myslíte si, že Getafe zopakuje vynikající výsledky na svém stadionu a Sevillu pokoří? Pak máte možnost využít kursu 2.50 na jedničku. Na remízu vypsali bookmakeři sázkové společnosti bwin kurs 3.15 a kdo věří ve vítězství hostí, může svůj vklad znásobit kursem 2.60.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.