Hlavní obsah

Premier League: udrží Manchester šestibodový náskok?

Tahákem sobotního programu Premier League bude zřejmě severoanglické derby mezi Manchesterem United a Boltonem, domácí hrají o titul a hosté o naději na účast v Lize mistrů. Na Chelsea přijede Sheffield, v důležitých soubojích o záchranu se střetnou Wigan s Fulhamem a Middlesbrough s Manchesterem City.

Foto: internet

Cristiano Ronaldo, tahoun Manchesteru United.

Článek

Manchester United - Bolton Wanderers (sobota 13:45)

Manchesteru United se trochu začíná komplikovat boj o titul. Svěřenci Sira Alexe Fergusona sice ještě vedou o šest bodů, značně se jim však zaplňuje marodka. Na dlouho opuštěném místě jsou nyní Patrice Evra, Louis Saha, Darren Fletcher, Mikael Silvestre a Ole Gunnar Solskjaer, pro utkání s Boltonem je navíc nejistý start Edwina van der Sara. "Tohle je pro nás obrovsky důležitý zápas, vedeme před Chelsea o šest bodů a máme vynikající skóre, nesmíme se však ohlížet na ostatní, všechno si musíme uhrát sami," říká Ferguson.

Velká oslava o víkendu čeká Sama Allardyce, utkání na OPld Trafford bude jeho jubilejním 300. na lavičce Boltonu. "Pořádně nevím, co mám od svých hráčů očekávat. Je pro mě hodně nezvyklé přemýšlet takto, jednu nebo dvě noci jsem ani nespal," prohlásil kormidelník Wanderers po dvou posledních porážkách. Bolton má stále šanci na účast v Poháru UEFA, proti lídrovi tabulky bude chybět Joey O'Brien a možná také Abdoulaye Meite s Kevinem Daviesem.

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.30 - 4.75 - 8.25

Tip eurofotbal.cz: 1

Chelsea FC - Sheffield United (sobota 16:00)

Chelsea v týdnu v dohrávce porazila Manchester City a jeho městskému rivalovi United se přiblížila na šest bodů. Zásluhu na tom měl i konečně zotavený John Terry, o němž se společně s Frankem Lampardem mluví v souvislosti s možným odchodem ze Stamford Bridge. "Byl bych pochopitelně velmi rád, kdyby zůstali a pokud zde budu až do roku 2010, chci, aby tu byli se mnou. Oba dva patří do historie Chelsea," dal své stanovisko jasně najevo Jose Mourinho. Blues vyhráli již pětkrát v řadě, tentokráte se budou muset obejít bez Mikela, Bridge, Joa Colea a zrejmě také Essiena.

"Žiletky nemají na Stamford Bridge co ztratit a nikdo od nich nebude nic očekávat. Tím spíše, když se z posledních pěti výletů pokaždé vrátily s prázdnou. "Motivovat hráče s tak vysokými platy a vytvořit týmového ducha není jen tak. Nevyhráli dvakrát po sobě ligu jenom pro to, že mají ty nejlepší fotbalisty," vysekl manažer Neil Warnock poklonu svému kolegovi Mourinhovi. V sestavě Sheffieldu United se neobjeví Keith Gillespie, Chris Lucketti, Mikele Leigertwood a Matt Kilgallon.

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.17 - 6.00 - 13.00

Tip eurofotbal.cz: 1

Middlesbrough FC - Manchester City (sobota 16:00)

Ta tam je vynikající obrana z úvodu sezóny, Manchester City prohrál posledních pět zápasů v řadě, dal jenom jednu branku a propadl se až na první nesestupovou příčku. "Má práce u reprezentace do 21 let mě nijak nelimituje, tohle je fantastický klub a já chci zůstat co nejdéle," prohlásil manažer Stuart Pearce. Citizens se budou muset obejít bez Dannyho Millse, na Roverside nevyhráli již 17x v řadě, naposledy se jim to podařilo v roce 1977.

Boro se po vynikající šňůře opět trochu zadrhli, přesto jsou na tom o mnoho lépe než jejich sobotní soupeř. Nemusejí se obávat sestupu a i z 12. místa mohou zaútočil na Pohár UEFA. "Čeká mě spousta rozhodnutí, liga i FA Cup jsou pro nás hodně důležité a já cítím, že v obou před sebou ještě máme pár zápasů," vzpomíná manažer Gareth Southgate blížící se opakovaný zápas proti Manchesteru United. Middlesbrough doma v tomto roce ještě neprohrálo, jediným absentérem bude Matthew Bates.

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.90 - 3.20 - 3.80

Tip eurofotbal.cz: 1

Wigan Athletic - Fulham FC (sobota 16:00)

JJB Stadium uvidí souboj sousedů v tabulce, který hodně napoví o rozložení sil v záchranářských pracích. Nad Wiganem se dlouho stahovala černá mračna, z posledních třech domácích zápasů si však svěřenci manažera Paula Jewella odnesli plný počet bodů. "Nebylo to pro ně jednoduché, tím spíše, když tým nevyhrával. Snad se po posledních zápasech zlepší atmosféra a fanoušci nás přijdou podpořit," věří Jewell, kterému budou chybět Lee McCulloch, Leighton Baines, Fitz Hall a Chris Kirlkand, do týmu se naopak vrací Arjan De Zeeuw.

Fulham se propadá až nebezpečně blízko k sestupové propasti a případná porážka ve Wiganu by byla dalším krokem zpět. "Pokud nemáte vysoké cíle, potom nechcete využít svůj potenciál. Proto chceme skončit do desátého místa. Naše fanouškovská základna se rozrůstá a příští rok bude naším sedmým v Premiership," nebojí se sestupu Chris Coleman. Ten se bude muset obejít bez Vincenza Montelly, Marka Pembridge, Simona Elliotta, Ahmada Elricha a Jimmyho Bullarda.

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.15 - 3.15 - 3.15

Tip eurofotbal.cz: 1

Tottenham Hotspur - Watford FC (sobota 16:00)

Skvělé období prožítá Tottenham, "Kohouti" postoupili do čtvrtfinále Poháru UEFA a v lize vyhráli tři zápasy v řadě. Teď si brousí zuby na čtvrtý zářez, v městském derby zavítá na White Hart Lane Watford a očekává se jednostranná záležitost. "Byl bych rád, kdybych ho mohl postrádat, ale já prostě nemůžu," pochválil manažer Martin Jol kanonýra Dimitara Berbatova. Spurs kombinují vynikající útok s děravou obranou, výsledkem čehož jsou zápasy bohaté na góly. Souboj s Watfordem může být podobný, Tottenham neudržel čisté konto v již 19 po sobě jdoucích zápasech, k Leyleymu Kingovi se navíc teď zranil další stoper Gardner. Mimo těchto dvou jsou mimo hru ještě Murphy a Assou-Ekotto.

Watford stále živí naději na záchranu a už se dostal z posledního místa. Nováčka soutěže sráží především tragický útok, ve 29 zápasech dali "Sršni" pouhých 18 branek. "Mají spoustu vynikajících hráčů, ale nesmíme zapomínat na to, že hrají Pohár UEFA a v pondělí je čeká FA Cup proti Chelsea, to by mohla být naše výhoda," říká manažer Alan Boothroyd, který nemůže počítat s Kingem a Stewartem.

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.35 - 4.25 - 7.85

Tip eurofotbal.cz: 1

Reading - Portsmouth FC (sobota 16:00)

Reading si v posledních týdnech zkomplikoval boj o pohárovou Evropu, podlehl Middlesbrough a Arsenalu a jeho náskok před pronásledovateli se smrkl. I přesto bude v sobotu jasným favoritem. "Já a moji hráči jsme byli hodně znepokojeni výkonem v Portsmouthu. Hráli dobře a zadlouženě vyhráli, teď jim to chceme oplatit," burcuje svůj tým manažer Steve Coppell, jehož trápí rozsáhlá marodka. V sobotu určitě nenastoupí Bobby Convey, Ibrahima Sonko, Aaron Brown, Peter Mate, John Halls a Michael Duberry, otazník visí nad startem Greama Murtyho. Royals doma neporazili Portsmouth již sedmkrát v řadě, v posledních pěti duelech navíc nevstřelili ani jednu branku.

Portsmouth se trápí, v roce 2007 zaznamenal jenom jednu výhru a Liga mistrů zůstane jenom utopií. Pompey jsou v současné době až devátí a pro zbytek sezóny se budou soustředit o boj o šestou příčku. "Týmy okolo nás se na to šesté místo budou chtít protlačit, šanci stále mají i ta mužstva, na jejichž kontech je nějakých 35 bodů," ví Harry Redknapp, že jeho tým nečeká nic snadného. V Readingu si nezahrají Pedro Mendes, Lauren a Sean Davis.

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.90 - 3.20 - 3.80

Tip eurofotbal.cz: 1

Blackburn Rovers - West Ham United (sobota 18:15)

Preview tohoto zápasu najdete zde.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.