Hlavní obsah

Vzpamatuje se Oakland proti Tampě?

Už tři prohry v řadě si připsali baseballisté Oaklandu. Po dvou porážkách od Seattlu se té třetí dočkali i od hráčů Tampy. Dnes mají možnost týmu z Floridy prohru oplatit.

Foto: reprofoto

Baseball (ilustrační foto)

Článek

Silnou zbraní Oaklandu, který už se dávno nespoléhá na silnou trojici Zito-Hudson-Mulder, je letos znovu nadhoz. Hráči Athletics povolí soupeřům průměrně těsně nad tři oběhy na zápas a v této statistice patří k nejlepším v MLB. Kamenem úrazu je ovšem útok. A's si letos ve 23 zápasech doběhli pro 80 bodů, vůbec nejméně v Americké lize, a pálkařský průměr mají nejhorší z celé soutěže. Situace se ještě zhoršila, když se zranil ofenzivní lídr týmu Nick Swisher. Bez něj si pálkaři Oaklandu doběhli v posledních třech utkáních pro pouhé tři body a prohráli 0-2, 2-4 a 1-4. O to víc se Athletics musejí spolehnout na nadhazovače - a dnes na kopec posílají zatím svého vůbec nejspolehlivějšího. Dan Haren má sice bilanci jen 2-2, ovšem v posledních dvou utkáních zazářil; Los Angeles Angels a Baltimore nechal během 14 směn doběhnout pro jediný bod.

Haren má navíc na Tampu dobré vzpomínky, jen jednou totiž proti ní odcházel poražen. Zato domácí nadhazovač Casey Fossum o dobrých vzpomínkách na Oakland mluvit nemůže - ve dvou zápasech vydržel na kopci 14 směn, během nichž nechal svého dnešního soupeře doběhnout třináctkrát na domácí metu. Na rozdíl od Harena se ale může spolehnout na své spoluhráče na pálce. V prvním letošním utkání mu to ještě nebylo nic platné, když po necelých čtyřech směnách proti Torontu prohrávali Devil Rays 1-7. V posledním zápase mu ale Yankees "nadělili" šest oběhů, a přesto Fossum zvítězil - Tampa si totiž doběhla celkem pro deset bodů a potvrdila tak svou pověst týmu s talentovanými pálkaři.

V souboji silného útoku hostů s Harenem věří bookmakeři domácím, na které vypsali nízký kurs 1.48. Myslíte si, že se Oakland ani dnes neprobere a prohraje počtvrté v řadě? Potom si vsaďte na hosty, kurs na ně je 2.70.

Reklama