Hlavní obsah

Hewitt hraje ve čtvrtfinále s Almagrem

Ve čtvrtfinále prestižního tenisového turnaje ATP Masters Series v Hamburku dnes v podvečer změří síly Australan a Španěl. Šestnáctý nasazený Lleyton Hewitt vyzve Nicolase Almagra, se kterým se na okruhu ATP doposud nesetkal.

Foto: DPA/EPA

Australan Lleyton Hewitt se raduje z vítězství.

Článek

Hewitt je v současné době na 21. příčce žebříčku ATP, ale už ví jak chutná být světovou jedničkou. V roce 2001 sice vládl světovému tenisu, ale od té doby se zatím marně hledá. Celkem ve své kariéře získal už 26 turnajových prvenství, z toho jedno letos - triumfovat se mu podařilo v úvodu roku v Las Vegas. Od té doby nejsou výkony 26letého rodáka z Adelaide nikterak výrazné. Na Australian Open skončil ve 3. kole na raketě pozdějšího finalisty Fernanda Gonzalese. Na dalších turnajích hrajících se na tvrdém povrchu se mu rozhodně nedařilo lépe.

Na antuce Hewitt letos startuje v tuto chvíli na teprve druhém turnaji. První vystoupení mu nevyšlo - na turnaji v Římě prohrál hned v úvodním kole s Oscarem Hernandezem. Rozhodně lépe se mu vede momentálně v Hamburku, kde si už postupně poradil s Argentincem Callerim, jeho krajanem Chelou a včera překvapivě i 3. nasazeným Rusem Davyděnkem.

Dnes ho čeká na první pohled snadné sousto, ale po bližším zkoumání to zdaleka neplatí. Nicolas Almagro loni hrával na antuce skvěle, což letos jasně potvrzuje. Před pár týdny si dokonce připsal na své konto svůj celkově druhý triumf na okruhu ATP, když nenašel přemožitele ve Valencii. Dvaatřicátý hráč světa letos na okruhu ATP odehrál už 30 zápasů, když ze 19 odcházel jako vítěz. Díky tomu se dokázal probojovat do semifinále turnaje v Buenos Aires a čtvrtfinálovou účastí okořenil podniky v Costa Do Sauipe a Acapulcu. Tradičně se mu moc nedařilo na hardu. Na Australian Open sice svedl v 1. kole těžkou bitvu s dobrým Američanem Gineprim, ale po pěti setech se s prvním grandslamem sezony rozloučil. V Indian Wells podlehl v úvodním kole Thomasi Johanssonovi a v Miami nestačil o kolo dále na Federera.

Antuka je pro Almagra jiná káva, což potvrzuje, i když v posledních turnajích nedokráčel moc daleko. Není se ale čemu divit; v Barceloně narazil na v momentálně životní formě hrajícího Volandriho, v Římě měl hned ve druhém kole za soupeře Rogera Federera. Na probíhajícím turnaji v Hamburku si v prvním kole hladce poradil s Nizozemcem Verkerkem, poté porazil svého krajana a loňského vítěze hamburského podniku Robreda. Včera vyšel vítězně ze zápasu s Argentincem José Acasusem, s nímž stejně jako s Robredem svedl třísetový souboj.

Oba hráči se, jak je zmíněno v úvodu, na okruhu ATP prozatím nesetkali. Myslíte si, že Hewitt vkročí do vzájemných soubojů vítězstvím? Jestliže ano, tak si vsaďte u společnosti bwin s kursem 1.98. Jste-li opačného názoru, tím pádem věříte Almagrovi, pak využijte kursu 1.65.

Reklama