Hlavní obsah

Premier League: souboj dvou adeptů na titul

Na Anfield Road bude dnes k vidění zápas dvou týmů z takzvané velké čtyřky. V posledních třech sezonách Liverpool v úvodním domácím zápase vždy vyhrál. Letos to bude mít obzvlášť těžké, přivítá totiž Chelsea. Na tu ale umí zahrát, což potvrdil i loni, kdy ji doma dvakrát porazil.

Foto: ČTK/AP

Brankář Liverpoolu Pepe Reina (nahoře) zasahuje při šanci domácí Chelsea.

Článek

V úvodním zápase letošní sezony zavítal Liverpool na hřiště Aston Villy, kde zásluhou vlastního gólu Martina Laursena z 31. minuty vedl. V 85. minutě vyrovnal z penalty Gareth Berry a vše nasvědčovalo remíze, jenže v 87. minutě se Steven Gerrard postavil k přímému kopu a parádní ranou zajistil Liverpoolu výhru 2:1. Pro Reds je dnešní zápas teprve druhý v lize, protože ve středu hráli 3. předkolo Ligy mistrů na hřišti francouzského Toulouse, kde díky výstavní ráně Andreje Voronina zvítězili 1:0.

Právě proti Toulouse utrpěl Steven Gerrard lehkou zlomeninu prstu nohy, ale i přesto by měl dnes nastoupit. Oproti předkole LM udělá trenér Rafael Benitez řadu změn. Do zálohy by se měl vrátit Xabi Alonso, který ve středu nehrál. Dalším navrátilcem do středu pole by měl být Jermaine Pennant. Místo Sami Hyypieho zaujme post stopera Daniel Agger a do obrany se rovněž vrátí John Arne Riise. Útočnou dvojici by měli vytvořit Dirk Kuyt s Fernandem Torresem, kteří si tak zahrají místo Voronina a Petera Crouche. Do zápasu naopak kvůli problémům s třísly nezasáhne Harry Kewell.

„Může nás těšit fakt, že jsme Chelsea loni doma dokázali porazit a nyní máme ještě více kvalitních hráčů. Hrajeme na Anfield Road a zkusíme útočit a nakonec i zvítězit,“ říká domácí obránce Steve Finnan.

Chelsea doma v prvním zápase porazila Birmingham 3:2. Do vedení šli po čtvrthodině hry hosté brankou Mikaella Forsella, ale o dvě minuty později srovnala posila z Bayernu Claudio Pizzaro. Do vedení se Blues dostali v 31. minutě po brance Maloudy, avšak o pět minut později srovnal nekompromisní ranou výborně hrající Kapo. Konečný výsledek 3:2 pro Chelsea zařídil těsně po přestávce Michael Essien. I v druhém utkání Blues prohrávali, když po půl hodině hry otevřel v Readingu skóre Andre Bikey. Dvěma slepenými brankami z úvodu druhého poločasu však hosté otočili skóre a zvítězili 2:1.

„Udělali jsme změny a hráči byli dost stateční, aby na sebe vzali to riziko, s jakým jsme hráli. V Readingu se nevyhrává každý den,“ dodal po zápase Jose Mourinho.

V dnešním zápase budou hosté posíleni o svého kapitána Johna Terryho, který kvůli zranění kolene vynechal oba úvodní zápasy Premier league. Kouč Mourinho však nebude moci nasadit zraněného obránce Ricarda Carvalha. Kvůli problémům s kolenem vynechal Michael Essien poslední zápas s Readingem a ani dnes by neměl nastoupit. Naopak záložník Claude Makelele je již zcela zdráv. Kvůli zranění stále chybí Arjen Robben, Michael Ballack, Andrej Ševčenko a Wayne Bridge. V útoku se dá opět očekávat start dvou hráčů z trojice Drogba, Kalou, Pizzaro, podporované záložní řadou v čele s Wrightem-Phillipsem, Stevem Sidewellem či Frankem Lampardem.

Mírným favoritem je domácí Liverpool, na jehož výhru vypsala sázková kancelář bwin kurs 2.40. Na vítězství Chelsea určili bookmakeři kurs 2.85. Pokud věříte, že zápas skončí remízou, je tu pro vás kurs rovných 3.00.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.