Hlavní obsah

Karlovič se utká s Clementem

V dalším ze soubojů prvního kola na US Open, jehož vítěz se může těšit na více než milion amerických dolarů, se střetne 32. nasazený Ivo Karlovič s Francouzem Clementem.

Foto: elconresort.com

Ilustrační foto - tenis.

Článek

Bilance jejich vzájemných zápasů je vyrovnaná. Poprvé na sebe narazili v roce 2004 na trávě v Hertogenboschi, kde zvítězil Clement. Na olympiádě v Aténách mu chorvatský tenista porážku oplatil. Letos zvítězil na trávě v Queen´s Clubu opět Clement a v Nottingamu až ve třech setech vyrovnal Karlovič vzájemné zápasy na 2-2.

Pro 28letého Chorvata není US Open příliš oblíbeným turnajem. Do třetího kola zde došel jenom při své premiéře v roce 2003, jinak tu žádných závratných výsledků nedosáhl. Letos se rodák ze Záhřebu probojoval v úvodu sezony do čtvrtfinále v Čennaí, kde vypadl s Carlosem Moyou. Na začátku února zahrál skvěle v San Jose, tam vyřadil třeba domácího Fishe či Blaka a zastavil se až ve finále s Britem Murrayem. V dubnu vyhrál 30. hráč světa svůj letos první turnaj v americkém Houstonu. Po několika nevýrazných výsledcích došel do čtvrtfinále v Queensu a o týden později zvítězil v Nottinghamu. Na turnajích před US Open rovněž nezklamal, když ve Washingtonu prohrál až v semifinále s Andy Roddickem a minulý týden v New Havenu skončil v semifinále na raketě Mardyho Fishe.

Na rozdíl od svého dnešního soupeře si francouzský tenista na dvorcích ve Flashing Meadows připsal nejeden slušný výsledek. Ten největší se mu povedl v roce 2000, když cestou do čtvrtfinále vyřadil i domácí legendu Agassiho. V letošním červnu se mu nadmíru dařilo, když na trávě v Queen´s Clubu prohrál až v semifinále s krajanem Mahutem a o týden později podlehl v Nottinghamu právě svému dnešnímu soupeři. Na posledních třech turnajích měl aktuálně 42. hráč světa především smůlu na los a vždy skončil shodně ve druhém kole. S krajanem Llodrou už Clement letos v deblu vyhrál turnaje v Marseille a Wimbledon.

Na výhru Iva Karloviče vypsala sázková kancelář bwin kurs 1.53. Pokud tedy věříte ve vítězství zkušeného Clementa, je tu pro vás kurs 2.18.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.