Hlavní obsah

Ústí prožije extraligovou premiéru

Po včerejší předehrávce, která byla reprízou jarní čtvrtfinálové série, dnes pokračuje česká hokejová extraliga opět pouze jedním duelem. Hlavní televizní přenosy se po mnoha letech přesouvají ze soboty na čtvrtek. V přímém přenosu bude dnes tedy možno sledovat, jak si povede nováček z Ústí nad Labem v severočeském derby na ledě Liberce.

Článek

Vítěz základní části dvou posledních sezón se zatím také v konkurenci ostatních klubů nemůže v extralize považovat za starousedlíka. Liberec se přesto v nejvyšší soutěži již zabydlel, což dal najevo dobrými výsledky v minulých třech ročnících extraligy. Do toho začínajícího vstupuje pod vedením nového trenéra Gregora. Bílými Tygry již v této sezóně nebude několik opor z let minulých. Liberecký dres naopak po jisté pauze bude oblékat několik hokejistů, kteří s místním klubem již mají nějakou zkušenost. Z posil si bude muset na start počkat zraněný odchovanec Vantuch, který zkoušel štěstí v Americe. Vážnějším oslabením by ale mohla být spíše absence zkušených Pletky a Šachla.

Ústí nad Labem šlo v několika minulých letech trpělivě za svým cílem, kterého před několika měsíci na jaře dosáhlo. Do extraligy se ovšem probojovalo až ve chvíli, kdy se nemuselo obávat baráže s extraligovým klubem. O to raději bylo jistě za letní konfrontaci, kterou mu poskytl hokejový pohár. Ústí nad Labem v něm ve skupině skončilo na posledním místě především kvůli mizivé střelecké efektivitě. Z tohoto hlediska je pro nováčka extraligy velmi nepříjemnou zprávou, že mu bude po zranění ramene dlouho chybět největší letní posila kanonýr Čaloun. Ke všemu to není jediný hokejista, který dnes nebude při extraligové premiéře klubu moci nastoupit.

Oba soupeři, kteří dnes vyjedou v extralize na led jako jediní, se potkali v letním poháru v jedné skupině. Liberec oba zápasy vyhrál a bookmakeři bwin evidentně očekávají, že se mu to podaří i dnes. Na výhru domácího celku vypsali tomu odpovídající kurs 1,3 . Ústí nad Labem však dosahovalo v letním poháru ve venkovních zápasech velmi těsných výsledků. Pokud již dnes neprohraje v normální hrací době a připíše si tak první extraligový bod či více, stane se tak v kursu 3,22 .

Reklama