Hlavní obsah

Spraví si Inter chuť po Lize mistrů?

Mizerný vstup do Ligy mistrů má za sebou milánský Inter. Italský klub odehrál ve středu na půdě Fenerbahce špatný zápas a po zásluze prohrál. Alespoň částečně to napravit může dnes v Livornu.

Článek

Inter přitom nezačal sezonu špatně. Suverén loňského roku - milánští zakončili ročník 2006/2007 bilancí 30-7-1 - sice v prvním utkání doma jen remizoval s Udinese 1:1, ovšem poté si přivezl všechny body ze hřiště Empoli a po další výhře nad Catanií je v tabulce Serie A na druhém místě. Proti Fenerbahce tak mohli nastoupit s čistou hlavou. Jejich vystoupení v Istanbulu ale fanoušky Interu hodně zklamalo. A nejen je. "Nebyl to dobrý zápas. Nedá se popřít, že Fenerbahce bylo lepší a zasloužili si vyhrát," řekl po prohře 0:1 trenér Roberto Mancini. "Možná není na škodu dostat občas takovouto facku," dodal. Je pravdou, že v utkání postrádal sedm hráčů kvůli zraněním a trestům, to ovšem vedení klubu příliš nezajímá. "Hráči mají veškeré zázemí pro to, aby odevzdali dobrý výkon. Mají důvěru moji i fanoušků, kteří očekávají dobré výsledky," dal najevo nespokojenost prezident klubu Massimo Moratti. Proti Livornu se naštěstí pro Manciniho do týmu vracejí útočník Julio Cruz a obránci Maicon, Cordoba a Burdisso, kteří ve středu nemohli nastoupit kvůli trestům; chybět ovšem budou důležití obránci Materazzi a Chivu a také záložník Patrick Vieira.

Jestli si chtějí Manciniho svěřenci prezidenta klubu udobřit, nemohli si přát lepšího soupeře, než jakého dnes mají. Zatímco vedoucí AS Řím čeká těžký zápas s Juventusem, Inter se o první místo popere na hřišti Livorna. To v prvních dvou kolech prohrálo s Juventusem a doma s Palermem celkovým skóre 3-9 a až v posledním kole dokázalo vybojoval bod na hřišti Janova. "Konečně jsem byl spokojen s přístupem týmu," řekl po utkání trenér Livorna Fernando Orsi. "Nebylo jednoduché se vzpamatovat z těch dvou porážek, ale mí hráči prokázali velké odhodlání uspět," dodal kouč, jemuž dnes bude chybět potrestaný záložník Vidigal.

Pokud chtějí domácí uspět, musejí stejné odhodlání dát i do utkání s týmem, s nímž v posledních šesti zápasech pětkrát prohrál. Podle bookmakerů ale ani to nebude stačit: jasným favoritem zápasu je podle nich Inter s kursem 1.45, zatímco na Livorno si můžete vsadit ve vysokém kursu 7.50. A pokud se nemůžete rozhodnout, počkejte si do 15:00 a potom začněte sázet live!

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.