Hlavní obsah

Lídr z Říma přivítá Juventus

Římské AS je po třech odehraných kolech jediným mužstvem, které má na svém kontě plný počet bodů a jeho defenzíva navíc ještě ani jednou neinkasovala. Juventus nezačal rovněž špatně a se šesti body mu patří pátá příčka. V hlavní italské metropoli se tak dnes očekává strhující zápas.

Foto: REUTERS/Giampiero Sposito

Kapitán AS Řím Francesco Totti (vlevo) bojuje proti hráčům Sampdorie v 32. kole italské fotbalové ligy.

Článek

AS po úvodní výhře 2:0 v Palermu nezaváhalo ani doma proti Sieně, když zvítězilo s přehledem 3:0. O branky se postaralo trio Aquilani, Giuly a Totti. Právě posledně jmenovaná dvojice si na trávníku velmi rozumí. V posledním zápase zvítězilo AS na půdě Regginy a opět byl klíčovým mužem Francesco Totti, který si připsal gól a asistenci.

Dobrou formu potvrdili domácí v Lize mistrů proti Dynamu Kijev, které porazili 2:0. „Můj tým zahrál opravdu dobře, kontrolovali jsme hru a já mohu být jenom spokojen,“ dodal po utkání kouč Luciano Spalletti.

Juan, Simone Perrotta, David Pizarro a Christian Panucci se oklepali z drobných zranění a dnes by měli být připraveni nastoupit. Jediným hráčem na marodce je tak mladý obránce Marco Andreolli. Lodivod hostí – Claudio Ranieri si je vědom síly Říma. „AS předvádí momentálně po Arsenalu a Barceloně nejlepší fotbal v Evropě,“ dodává bývalý trenér Chelsea a Valencie.

V úvodním souboji po návratu ze Serie B přivítala Stará dáma doma Livorno, které si odneslo debakl 5:1. Ve druhém utkání zavítali hráči Juve na půdu Cagliari, které díky brankám Pasquala Foggii dvakrát vedlo, ale hosté vždy dokázali vyrovnat a v 90. minutě strhl vítězství na stranu Juventusu obránce Giorgio Chiellini. Poslední střetnutí Juventusu nevyšlo, když turínští podlehli doma Udinese 0:1. „Vzhledem k velkému množství šancí jsme měli Udinese porazit,“ dodal posmutnělý Alessandro Del Piero.

Právě proti Udinese se hostům zranil jeden z klíčových záložníků Mauro Camoranesi, který si natáhl stehenní sval. Zkušený obránce Jonathan Zebina si navíc musí odpykat 4zápasový trest. Na marodce jsou dále obránci Jean-Alain Boumsong, Zdeněk Grygera a záložník Hasan Salihamidzic. V obranné čtveřici si tak po boku Birindelliho a Andradeho zahrají mladíci Criscito a Chiellini. Do útoku se tradičně postaví David Trezeguet a Alessandro Del Piero.

„V kádru máme šampióny, kteří mohou rozhodnout jakékoliv utkání. Koneckonců jsme Juventus, nesmíme hledat výmluvy a musíme vyhrávat,“ říká trenér Ranieri.

Podle sázkové kanceláře bwin je favoritem na výhru s kursem 1.90 domácí AS Řím. Ve vítězství Juventusu bookmakeři příliš nevěří, když na ně určili kurs 3.70. Pokud věříte, že dnešní duel skončí remízou, je tu pro vás kurs 3.25.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.