Hlavní obsah

Fiorentina uvidí šlágr kola

Ve velkém stylu se vrhli do nové sezony fotbalisté AS Řím. Tým z hlavního města po čtyřech kolech vede italskou Serii A a dobře začal i v Lize mistrů. Nyní je ale čeká těžký test na hřišti Fiorentiny, kam zavítají bez svého nejlepšího střelce.

Článek

Trenér AS Luciano Spalletti měl v prvních týdnech podzimní části ligy určitě lehké spaní. Jeho hráči totiž vyhrávali jeden zápas za druhým. V domácí soutěži nejprve uspěli na půdě Palerma, poté doma bez problémů porazili Sienu a před deseti dny uspěli na stadionu Regginy. Nebyli to sice nejsilnější soupeři, AS zato zdobilo 270 minut bez obdrženého gólu. A aby toho nebylo málo, přesně před týdnem si římský klub připsal i důležité vítězství v základní skupině Ligy mistrů, když si na Olympijském stadionu poradil s Dynamem Kyjev 2:0. Italové vedli už od deváté minuty po brance Perrotty a pojistku přidal dvacet minut před koncem nejlepší střelec AS Francesco Totti. Ten byl potom o víkendu domácí hvězdou v utkání s Juventusem. Právě on vyrovnal na 1:1 a ještě v prvním poločase dal gól, který mohl být vítězný. Jenže nebyl - Juventus znovu udeřil chvíli před koncem a jako první tak sebral AS body. A aby toho nebylo málo, Spallettiho nepotěšila ani zpráva o zranění Tottiho, který dnes do Fiorentiny neodcestuje. "Silný tým nemůže spoléhat na jediného hráče, jakkoliv je Totti výjimečný hráč. Už dříve jsme dokázali vyhrávat, i když byl zraněný. Pokud nemáte opravdový tým, nic nedokážete," nezoufá si trenér, který dnes bude zřejmě postrádat i autora druhého gólu proti Kyjevu, záložníka Perrottu.

O víkendu už Totti proti Interu zřejmě nastoupí, dnes ale římský klub nečeká o moc lehčí soupeř. Fiorentina totiž sezonu také nezačala vůbec špatně a po výhrách nad Empoli a Catanií a remízách s Bergamem a na hřišti AC Milán je v tabulce na čtvrtém místě, o pouhé dva body za AS. A také oni mají v evropském poháru nakročeno k postupu, byť to nemá takovou váhu, jako výhra Říma v Lize mistrů - minulý týden zavítala Fiorentina v Poháru UEFA na půdu nizozemského Groningenu, kde po gólu Semioliho uhrála remízu 1:1. Tým trenéra Prandelliho tak má i bez Luky Toniho, který v létě odešel do Bayernu Mnichov, zaděláno na další slušnou sezonu. Podle slavného bývalého trenéra AC Milán Arriga Sacchiho by domácí mohlí být dokonce největším letošním překvapením v Itálii. "Inter Milán má nejlepší tým - na papíře," vysvětloval Sacchi dosavadní neúspěchy loňského mistra. "Jejich problém ale je, že jsou pořád opojeni loňským triumfem. Největším překvapením této sezony by mohla být Fiorentina a dobrou sezonu by mohl mít i Juventus, který nečekají zápasy v evropských pohárech."

Souboj dvou z nejlepších dosavadních týmů Serie A by měl být podle bookmakerů velmi vyrovnaný. O něco větší šance dává společnost bwin AS Řím, na které si můžete vsadit s kursem 2.45. Na domácí je 2.75 a pokud věříte v remízu, kurs na ni je 3.05. U bwin si ale můžete samozřejmě počkat a vsadit si až v průběhu utkání live.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.