Hlavní obsah

Celtic má milánskému AC co vracet

Je tomu půl roku, co Celtic Glasgow uhrál doma v osmifinále Ligy mistrů bezbrankovou remízu s AC Milán. Odveta skončila po 90. minutách stejným výsledkem, ale v následném prodloužení rozhodl dvojzápas svou brankou milánský Kaká. Dnes se oba celky střetnou v Lize mistrů znovu, tentokrát v základní skupině.

Článek

Celtic měl loni podařenou sezonu; v ligové soutěži neměl konkurenci a v Lize mistrů, jak už bylo zmíněno, dokráčel až do osmifinále. Letos by jistě chtěl být alespoň stejně tak úspěšný, což však rozhodně nebude jednoduché. Vstup neměl špatný, když ve skotské Premier league jako už tradičně moc často neklopýtl - jedinou porážku zaznamenal před 14 dny v Hibernian. Druhou letošní porážku si svěřenci Gordona Strachana připsali v úvodním kole Ligy mistrů, když prohráli 0:2 na hřišti Šachťoru Doněck.

Venku byl ale Celtic vždycky slabší, dnes se tak rozhodně očekává v jeho podání lepší zápas, i když Italský velkoklub má obrovskou kvalitu. „Mají kvalitu na každém postu, nejvíce však vyčnívá Kaká. To je fotbalový génius,“ pěje slova chvály na oporu hostí Strachan, kouč Celticu, jenž dnes bude postrádat forvarda Hesseilinka.

Na druhé straně jsou absence větší; problémy s ramenem má brankář Dida, hrát rozhodně nebudou Maldini s Ronaldem. AC Milán navíc letos prozatím dosti tápe, když v Serii A je momentálně až dvanáctý. V Lize mistrů ale muži Carla Ancelottiho na úvod nezaváhali, když na San Siru porazili Benfiku.

„Domácí soutěž Ligu mistrů neovlivňuje. Je to speciální událost,“ řekl Clarence Seedorf, záložník milánských, který dnes nebude v základní jedenáctce rozhodně chybět.

Favoritem utkání je obhájce milionářské soutěže, když si na jeho vítězství můžete vsadit u bwin s kursem 1.95. Remízu bookmakeři této sázkové kanceláře ohodnotili kursem 3.20 a na vítězství Celticu vypsali kurs 3.60.

Reklama