Hlavní obsah

Florida zahajuje kanadské turné

Fanoušci za mořem se mohou dnes těšit na čtyři zápasy NHL. Atlanta bude hledat první body v dobře nastartované Philadelphii. Colorado hostí Calgary, s nímž na jaře do poslední chvíle svádělo boj o postup do play off. Minnesota ještě neztratila ani bod a pokračuje v cestování po pacifické divizi do Los Angeles. Montreal hostí Floridu.

Článek

Klub z kanadského města se na jaře těsně nedostal do play off. V létě následovalo v kádru Montrealu malé zemětřesení, protože odešlo mnoho hokejistů. Zpět se naopak vrátil po dvou sezónách veterán Brisebois. Hranici tisíce odehraných zápasů v novém dresu překonal český obránce Hamrlík. Smolinski se v útoku zatím neprosadil. Montreal měl na začátek náročný program v tom, že první tři zápasy byl nucen hrát venku. Zároveň však měl mezi každými dvěma utkáními dosud vždy minimálně dva volné dny. Poprvé se klub musel obejít bez bodu paradoxně až ve čtvrtém utkání, které bylo premiérovým v této sezóně na vlastním ledě. Jedinou výhru v normální hrací době vychytal nováček Price, ale jinak dostává přednost Huet.

Florida provedla před minulou sezónou velkou výměnu, na níž rozhodně nevydělala. Do play off znovu nepostoupila a z tehdy příchozích hráčů je v týmu již pouze Allen. Tento obránce však má po prvních pěti zápasech právě začínající sezóny na kontě kolonky +/- hodnocení sedm mínusových bodů. Letní přestupy tentokrát posílily na Floridě výrazně československou kolonii. Brankář Vokoun začal podobně špatně jako vloni ve svém předchozím působišti, ale po dvou prohrách jedno utkání vynechal a následně se zasloužil o dvě výhry, když tu první získal dokonce s čistým kontem. Po několika letech se na Floridu vrátil Dvořák a útok posílil i Zedník. Pozornost v týmu se ovšem obrací především k Jokinenovi, který se může osamostatnit na čele celkové statistiky v kanadském bodování krátké historie klubu.

Bookmakeři bwin dnes vidí výhodu v domácím prostředí. Předpokládají, že Montreal nebude chtít nechat své fanoušky čekat příliš dlouho na první domácí výhru. Na jeho vítězství vypsali kurs 2,15 . Hosté se ovšem ve druhé polovině minulého týdne zvedli a na ledě Montrealu umí zahrát. Florida se odtud v minulých šesti sezónách pouze jednou vracela bez bodu. Pokud dnes získá oba dva v normální hrací době, stane se tak v kursu 2,7 .

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.