Hlavní obsah

Srovná Berdych svou bilanci s Nalbandianem?

Na probíhajícím turnaji Série Masters v Madridu nemůže chybět jedenáctý hráč světa Tomáš Berdych. Do bojů o cennou trofej vstoupí ve druhém kole s Davidem Nalbandianem.

Článek

S tímto Argentincem se rodák z Valašského Meziříčí střetl doposud třikrát; v prvních dvou soubojích úspěšný nebyl, ale loni v německém Dusseldorfu už na ještě loňskou světovou trojku vyzrál celkem hladce ve dvou setech.

Sezonu 2006 zakončil David Nalbandian již počtvrté v řadě v TOP 10 žebříčku ATP, ale letos vítěz Turnaje mistrů z roku 2005 neprožívá vůbec vydařenou etapu své kariéry. Po vypadnutí v prvním kole v Chennai si Argentinec ještě částečně spravil chuť v osmifinále Australian Open, kde skončil na raketě Němce Haase. Ale následně vypadl na domácí půdě v Buenos Aires hned ve druhém kole s krajanem Caňasem. Osmifinále v Indian Wells sice snese větší měřítko, ale na Nalbandiana to kdoví jaký úspěch rozhodně není.

Jediné čtvrtfinále si 25letý tenista zahrál na antuce v Barceloně, kde prohrál s Davidem Ferrerem. Na Roland Garros prohrál v osmifinále s Davyděnkem a ve třetím kole Wimbledonu nestačil na Kypřana Baghdatise. US Open pro něj skončilo rovněž ve třetím kole, když prohrál opět s D. Ferrerem. Před týdnem došel do osmifinále ve Vídni, v něm sice vyhrál úvodní set, ale dvěma zbylým kraloval na druhé straně dvorce stojící Stanislas Wawrinka. Díky těmto výsledkům je 25letý Jihoameričan aktuálně až 25. hráčem světa.

Za to Tomáš Berdych letos zažívá vůbec nejlepší rok své dosavadní kariéry. Na žebříčku ATP totiž poprvé v historii postoupil mezi Top 10, když v srpnu byl dokonce devátým hráčem světa. K tomuto úspěchu mu pomohly pravidelné účasti v závěrech turnajů. Přemožitele dokonce nenašel na trávě v německém Halle, kde si ve finále poradil s Marcosem Baghdatisem. Semifinálovou účastí okořenil podniky v Mnichově, Monte Carlu, Bangkoku a před týdnem také Tokyu, kde byl krátký až na Richarda Gasqueta.

Mezi nejlepší osmičkou nechyběl v Římě, Sydney a Wimbledonu. Této mety prozatím nedosáhl na probíhajícím podniku ve španělském Madridu, jelikož turnaj pro něj začíná právě dnes, když jakožto nasazený měl v prvním kole volný los.

Oba dnešní soupeři si loni v Madridu zahráli semifinále, když ani jeden na svého soka mezi nejlepší čtyřkou nestačil. Letos je jasné, že do závěrečných bojů může nakouknout pouze jeden z nich. Myslíte si, že tuto šanci dostane Nalbandian, který si ve včerejším úvodním kole poradil s Arnaudem Clementem, pak si vsaďte na jeho vítězství s kursem 2.05. Na vítězství Tomáše Berdycha si můžete vsadit v kursu 1.60.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.