Hlavní obsah

Prolomí dnes Vaidišová čtvrtfinálové prokletí?

Pavouk ženského tenisového turnaje v Curychu už čítá pouhých osm jmen. Mezi nimi nechybí česká hráčka číslo jedna Nicole Vaidišová, která se letos už sedmkrát loučila ve čtvrtfinále a dnes může tuto negativní statistiku vylepšit v premiérovém zápase s Alonou Bondarenkovou.

Článek

Nicole Vaidišová letos prozatím na žádný titul nedosáhla, když nejdále byla v úvodu roku v Sydney a Australian Open, kde si shodně zahrála semifinále. Od té doby se však nikdy mezi nejlepší čtyřku neprobojovala, i když k tomu měla nemálo příležitostí; čtvrtfinále se jí stalo osudným v Indian Wells, Miami, French Open, Eastbourne, Wimbledonu a také minulý týden v Moskvě, kde podlehla letos už potřetí Sereně Williamsové.

I přes tyto porážky je rodačka z německého Norimberku momentálně patnáctou hráčkou světa, v květnu však byla sedmá. Poslední pokles zaznamenala o uplynulém týdnu a v tom jistě nechce pokračovat. Rázný krok proti může udělat už nyní v Curychu, kde si do této chvíle poradila s Katarinou Srebotnikovou a také třetí hráčkou žebříčku WTA Jelenou Jankovičovou.

Dnes ji čeká statisticky slabší soupeřka Alona Bondarenková. Ta je totiž aktuálně „až“ 25. tenistkou světa, ale narozdíl od Vaidišové si letos zahrála už jedno finále podniku WTA - až v závěrečném duelu prohrála ve Varšavě. Na polské půdě se jí letos daří, což v září potvrdila na turnaji nižší kategorie v Charkovu, kde s přehledem triumfovala.

Od té doby však velmi tápe; v Portoroz, Lucemburku, Stuttgartu i před týdnem v Moskvě skončila hned v úvodním kole. V Curychu ale toto neplatí, jelikož si už poradila s Marion Bartoliovou i Timeou Bacsinszkyovou.

Myslím si, že se můžeme těšit na opravdu zajímavé utkání, obě hráčky si jistě nic nedarují a moc dobře vědí, že do dalšího kola může postoupit jenom jedna z nich. Podle bookmakerů společnosti bwin je jasnou favoritkou Češka s kursem 1.16. Kurs na Ukrajinku má hodnotu 4.01.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.