Hlavní obsah

Sparta po dvou týdnech hraje opět s Bohemians

Jsou to necelé dva týdny, kdy v rámci Poháru ČMFS přivítala pražská Sparta v AXA aréně městského rivala Bohemians 1905. Dnes se tyto dva kluby utkají znovu, tentokrát se ovšem výsledek zapíše do tabulky Gambrinus ligy.

Článek

Zmiňované utkání na Letné skončilo vítězstvím Sparty v poměru 2:0, když se střelecky prosadili Došek a Kisel. Právě posledně jmenovaný se zaskvěl i v uplynulém týdnu, když ve čtvrtek vstřelil dvě branky na hřišti Toulouse, které Spartě pomohly k cennému vítězství 3:2. Tímto výsledkem si Sparťané spravili nejen chuť, ale také renomé, což jim může pomoci i v boji s fanoušky.

Ten však nebude vůbec jednoduchý a dnes se na Letné neočekává kdoví jaká divácká kulisa. Sparťanští Ultras totiž v dopise adresovaném vedení klubu požadují volný vstup do kotle bez evidence a omezení, dohodu o povolení choreografie a pyrotechniky, podporu fanouškovských aktivit, odstranění plotu a stažení ochranky ze sektoru.

Může se tak stát, že převahu v hledišti budou mít překvapivě hosté, kteří jsou pověstní svou fanouškovskou základnou. „Jedeme na Spartu bojovat za Bohemku. Věříme, že vyhrajeme v hledišti a uspějeme na hřišti,“ prohlásil Zbyněk Busta, trenér Klokanů.

Nejen kvůli tomuto faktu očekává těžký zápas lodivod domácích. „Bohemka je sice v tabulce předposlední, ale je to velice nepříjemný protivník. Dostávají málo gólů, hru mají založenou na poctivé defenzivě a o to bude zápas složitější,“ řekl sparťanský kouč Michal Bílek, který dnes bude postrádat pouze dlouhodobě zraněné Huška, Abrahama, Kóňu a uzdravujícího se Horvátha.

V lize se Bohemians 1905 střetli naposledy se Spartou před čtyřmi lety, když utkání v Ďolíčku skončilo napadením pomezního rozhodčího a následná kontumace potvrdila sparťanský titul. Jak už bylo zmíněno, před týdnem Klokani na Spartu v poháru nestačili, což bezesporu nechtějí zopakovat. „Sparta se v posledních zápasech zlepšila a střílí hodně gólů. Můžeme ale vycházet i ze zkušeností, které jsme získali před dvěma týdny při poháru,“ řekl k soupeři trenér Busta, jehož celek se dnes v případě vítězství dostane ze sestupových vod.

Na Bohemians 1905 dnes bookmakeři společnosti bwin vypsali kurs rovných 10.50. Věříte, že zvítězí favorizovaná Sparta? Pak si vsaďte právě na ni s kursem 1.20. Remízu ocenili experti bwin kursem 5.50.

Reklama