Hlavní obsah

Přiblíží se Sparta postupu?

Pohár UEFA dnes pokračuje třetími zápasy skupinové fáze. Jeden z nich se odehraje v AXA aréně na Letné, kde domácí Sparta přivítá ruský Spartak Moskva. Situace ve skupině říká, že vítězství přiblíží jedno z mužstev výrazně k postupu.

Článek

Pražská Sparta před reprezentační přestávkou vyhrála pět utkání v řadě, když nejméně v jednom z nich velmi překvapila. Po domácí prohře s Curychem v rámci Poháru UEFA se totiž vrátila do hry v Toulouse, kde se zaskvěl Kisel, jehož dvě branky rozhodly o sparťanském vítězství 3:2. Jak se však ukázalo v neděli, pauza Pražanům moc neprospěla, když prohráli 2:4 v Brně. Moravané hráli sice velmi dobře, ale výkon Sparty mohl být každopádně lepší.

Dnes čeká svěřence Michala Bílka souboj s ruským velkoklubem Spartakem Moskva, s nímž mají Sparťané v posledních letech kladnou bilanci. V Lize mistrů narazili na tento ruský velkoklub čtyřikrát, když domácí zápasy vyhráli a venku vždy remizovali. Přesto je dnes čeká těžký zápas, do kterého pravděpodobně nastoupí jiná základní jedenáctka než v neděli v Brně. „Hodně chyb jsme dělali hlavně v obraně, takže v té změny nevylučuju. Ale konkrétní nebudu,“ konstatoval kouč Bílek, jehož marodka se rozšířila o Kuliče se Zemanem.

Tradiční ruský klub Spartak Moskva se evropských pohárů účastní každoročně a v jeho kádru jsou i dva Češi Radoslav Kováč s Martinem Jiránkem. Je však možné, že ani jeden z nich se dnes na hřišti neobjeví. Jiránek je totiž už delší dobu zraněný a jeho start je velmi nejistý. Větší šance se dávají bývalému Sparťanovi Kováčovi, který má jen lehčí zdravotní problémy. „Dnes bude trénovat individuálně, zítra řekne, jak se cítí, to bude rozhodující moment. Já jsem ale přesvědčen, že bude připraven k utkání,“ řekl na Kováčovu adresu kouč Spartaku Stanislav Čerčesov.

Ten vzpomíná na pražskou Spartu v dobrém. „Vzpomínky jsou dobré, dvakrát jsme vyhráli, takže vzpomínám rád,“ vzpomněl Čerčesov na souboje z konce devadesátých let, kdy hájil branku Spartaku. Dnes by jistě rád opět uspěl, ale nutno poznamenat, že ruská liga skončila už před třemi týdny a nerozehranost zde může být znát. Na druhou stranu Spartak porazil doma německý Leverkusen a jelikož to byl jeho první zápas ve skupinové fázi, je tedy zatím stoprocentní.

Utkání nemá podle bookmakerů žádného výrazného favorita. Na domácí vypsala společnost bwin kurs 2.15. Remízu si u stejné sázkové kanceláře vsadíte s kursem 3.20 a na vítězství moskevského Spartaku zde najdete kurs 3.10. Na koho si vsadíte se ale můžete rozhodnout klidně až v průběhu zápasu, a to díky live sázce.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.