Hlavní obsah

Anaheim nad Buffalem nevyhrává

Středa je v NHL na utkání opět bohatá. New Jersey chce prodloužit vítěznou šňůru, do cesty se mu však postaví Boston, jemuž se též daří. Colorado se pokusí jako již tradičně bodovat na ledě Columbusu. Odehrány budou tři mezikonferenční duely, které se odehrají vesměs v západní části ligy. V jednom z těchto zápasů přivítá Anaheim Buffalo.

Článek

Kačeři se po vlažném začátku snaží přiblížit čelu pacifické divize. V listopadu odjeli bez bodu z ledu pouze čtyřikrát. Konec měsíce je však opět zastihl v nedbalkách. Anaheim se rozhodl zrušit jednu z nejvyrovnanějších brankářských dvojic, ale Giguere, který v mužstvu zůstal, zatím nemůže být se svými čísly spokojen. Hráči před ním mu situaci příliš neusnadňují, protože se nechávají vylučovat nejčastěji v lize. Klub v této sezóně v oslabení inkasoval více než dvě pětiny branek. Anaheimu zároveň v posledních devíti zápasech využil pouhé tři vlastní přesilovky. Mužstvo netrápí žádná větší zranění, což umožnilo trenérovi minule pro výstrahu nepostavit do útoku neproduktivního Marchanta.

V Buffalu splaskla bublina velkých očekávání, která se ve dvou sezónách nepodařilo naplnit. Vstup do tohoto ročníku po odchodu klíčových útočníků podle toho vypadal. Na lepší časy si v listopadu vzpomněl nejprve brankář Miller a ve druhé půlce měsíce i celý klub. Čisté konto v jednom listopadovém zápase však dokázal udržet zkušený náhradník Thibault. Přispěl tak k tomu, že Buffalo za uplynulých dvacet dnů prohrálo pouze jedno utkání. Klub by jistě rád takto pokračoval a nerad by se vracel z kalifornské mise s prázdnou. Trenér vyloučil, že by na ní mohli mužstvu pomoci obránci Kalinin a Tallinder.

Bookmakeři bwin očekávají, že obhájce Stanley cupu se pokusí před vlastním publikem zarazit nový propad. Anaheim prohrál tři z minulých čtyř utkání, v nichž vstřelil pět branek. Dnes je jeho výhra v normální hrací době oceněna kursem 2,15 . Domácí klub však hosty porazil naposledy před osmi lety. Buffalo má tedy v kursu 2,7 dobrou šanci pokračovat ve svém úspěšném období.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.