Hlavní obsah

Ančič chce zpět mezi elitu

S dalším týdnem jsou tu nové tenisové turnaje, které na začátku roku tradičně hostí australský kontinent. Mužská část zamířila do Sydney a také Aucklandu, kde na sebe v úvodním kole narazí Juan Carlos Ferrero a Mario Ančič.

Článek

Pro oba hráče to bude letošní ostrá premiéra na kurtech, ale nikoliv první vzájemný zápas. Ferrero totiž na Ančiče narazil už třikrát a všechny duely vyhrál. Naposledy se však tito tenisté střetli v roce 2004 ve Valencii a dnes tak může být už vše úplně jinak.

Mario Ančič měl v loňském roce velké zdravotní problémy; bojoval s mononukleózou, kvůli které přišel o více než polovinu sezony. Přesto se po svém návratu dokázal probojovat do čtvrtfinále ve Stockholmu a také na prestižním podniku ATP Masters Series v Madridu. To však nezabránilo Chorvatovu výraznému poklesu na žebříčku ATP, když z elitní desítky spadl až na 83. pozici.

Letos tak má rodák ze Splitu jasný cíl - vrátit se zpět. Je jisté, že to pro něj nebude jednoduché, ale v Ančičových silách to bezesporu je, což dokazují i jeho dosavadní tři tituly. Dalšímu byl blízko před dvěma lety právě v Aucklandu, když byl nakonec nad jeho síly až ve finále Jarkko Nieminen. Loni na Novém Zélandu vypadl ve druhém kole s Američanem Fishem.

O to, aby letos Ančič dopadl ještě hůře, se dnes pokusí Juan Carlos Ferrero. Zkušený Španěl, jenž za měsíc oslaví 28. narozeniny, loni dokázal, že stále nepatří do starého železa. V polovině roku totiž patřil díky velmi dobrým výsledkům na antuce do Top 20. Z té do konce sezony sice vypadl, ale celkově si meziročně pohoršil o pouhou jednu příčku.

Nejlépe si vedl na oranžovém povrchu v Costa Do Sauipe, kde nakonec prohrál až ve finále s Nicolasem Massu. Touto prohrou však jen potvrdil své dlouhé čekání na turnajový triumf, jelikož poslední trofej získal v roce 2003, kdy kraloval světovému tenisu. Tyto časy jsou pravděpodobně nenávratně pryč, ale nikdy neříkej nikdy a Ferrero se klidně na mužský tenisový trůn může ještě vrátit.

Myslím si, že se můžeme těšit na opravdu zajímavé utkání, oba hráči si jistě nic nedarují a moc dobře vědí, že do druhého kola může postoupit pouze jeden z nich. Podle bookmakerů společnosti bwin je mírným favoritem utkání Španěl, na kterého si vsadíte s kursem 1.75. Chorvat není rozhodně bez šancí, o čemž ví i experti světové jedničky, kteří na něj vypsali kurs 1.85.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články