Hlavní obsah

Djokoviče čeká na úvod Němec Becker

Australian Open má za sebou první hrací den a vše jde prozatím podle plánu. Krátce po půlnoci středoevropského času tak vstoupí do úvodního grandslamu sezony světová tenisová trojka Novak Djokovič zápasem s Benjaminem Beckerem.

Článek

Objev loňského roku se s Němcem na kurtu prozatím neutkal a v Melbourne si tak odbudou vzájemnou premiéru. Jako favorit do ní bezpochyby vstoupí 20letý Srb, jehož loňská forma byla opravdu famózní. Tenisoví odborníci však předpovídají další růst rodáka z Bělehradu a letos by tak jeho jméno mělo být opět hodně slyšet.

V roce 2006 Djokovič vyhrál na turnajích v Amersfoortu a Métách, a i díky tomu vstupoval do další sezony jako 16. hráč světa. Loni k těmto titulům přidal hned pět dalších, když přemožitele nenašel v Adelaide, Miami, Estoril, Montrealu a Vídni. Tyto výsledky ho vynesli až na pomyslnou bednu, na které by chtěl jistě vystoupat co nejvýš. V cestě za tímto cílem mu však stojí silné duo Federer - Nadal a chce-li Djokovič pomýšlet na titul světové jedničky, pak musí porážet i tyto hráče a to i na grandslamech.

Úvodní podnik tohoto formátu hostí každoročně Austrálie, kde se však Djokovičovi pravidelně moc nedaří. Letos se hraje po 20 letech na novém, tvrdším povrchu, což by tomuto Srbovi mohlo sedět a i díky tomu by se konečně mohl probojovat do druhého hracího týdne.

Prvním soupeřem mu bude Benjamin Becker, v současné době 81. hráč žebříčku ATP. 26letý Němec na tom byl nejlépe loni v březnu, kdy se probojoval do čtvrté světové desítky. Následně se mu však moc nedařilo, až na zářijovém turnaji v Bangkoku prohrál ve finále s Tursunovem. Do letošní sezony ale vstoupil ve slušné formě, což dokazuje jeho čtvrtfinálová účast v Adelaide.

Už z tohoto pohledu se dá očekávat zajímavé utkání, jehož jasným papírovým favoritem je Djokovič. Na Srba si můžete u bwin vsadit s kursem 1.04. Kurs na německého tenistu má hodnotu 6.68.

Reklama