Hlavní obsah

Slavia poprvé vyzkouší nové posily

Do startu Gambrinus ligy zbývá ještě dlouhá doba, přesto tuzemské fotbalové trávníky nezahálejí. Už tradiční Tipsport Cup dnes svede proti sobě celky pražské Slavie a Českých Budějovic. Utkání hostí zbrusu nový umělý trávník v Edenu.

Článek

Slavia na něm představí své posily, kterých v zimní pauze nezískala zrovna málo. V dresu sešívaných se nově objeví Toleski, Jarolím, Kubásek, Černý, Stříhavka, ale také obránce Lovre Vulina z maďarského Zaelegerszegu, který je v Praze prozatím pouze na zkoušku. Z noviců by tak měl chybět pouze Jan Blažek, jehož trápila na začátku nového roku viróza. Mimo hru je pro úvodní přípravný duel i Milan Ivana, jenž má svalové zranění. Fit jsou naopak předvánoční marodi - Vladimír Šmicer, František Dřížďal, Michal Švec, Martin Latka i David Kalivoda.

České Budějovice mají narozdíl od Slavie už letošní zápasovou premiéru za sebou, když v rámci Tipsport ligy podlehly Příbrami 2:4. Do 80. minuty však vedly 2:1 a až v poslední desetiminutovce se tak lámal chleba. „K zápasu jsme nastoupili po týdnu tvrdé dřiny. Dokud jsme měli síly, tak to bylo ještě jakžtakž dobré,“ nechal se slyšet trenér František Straka, který na podzim výkony Jihočechů velmi pozvedl.

V duelu s Příbramí představili budějovičtí i Slováka Jána Marcina ze Sence a Petra Dolejše ze Strakonic, kteří jsou na jihu Čech stále pouze na zkoušku. Podobně je na tom bosenský mladíček Amir Bucan, jenž si přišel vydobýt nové angažmá z rakouského Paschingu. „Uvidíme, jestli do některého zápasu stihne zasáhnout. Navíc také čekáme na potvrzení jeho mateřského klubu, že za nás může nastoupit k přípravným utkáním,“ konstatoval lodivod Budějovic, jehož tým má nyní velmi nabitý program - v sobotu hraje se Spartou a už v neděli s Bohemians 1905.

Favoritem utkání jsou podle expertů bwin Slávisté, jejichž vítězství ocenili kursem 1.35. Vsadit si můžete i na remízu, a to s kursem 4.30, nebo rovnou na vítězství Budějovic - kurs na ně je 7.25.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.