Hlavní obsah

JAR čeká favorizované Tunisko

Nejvyrovnanější skupina Afrického poháru národů s označením D má dnes na programu druhé kolo. Od půl deváté proti sobě nastoupí favorizované Tunisko a Jihoafrická republika.

Článek

Celek ze severu Afriky však nepřicestoval do Ghany s nikterak hvězdným výběrem a podle jmen je vůbec nejslabším za poslední roky. Kouč Roger Lemerre se totiž nemůže spolehnout na klíčové legionáře Hatema Trabelsiho a Hameda Namouchiho, jenž vyřadila zranění. V nominaci navíc chybí dlouholetý lídr týmu Riadh Bouazizi. Důležitost těchto hráčů se ukázala hned v úvodním duelu Tuniska se Senegalem, ve kterém bíločervení vůbec nic nepředvedli a za šťastnou remízu 2:2 byli nakonec ohromně spokojeni.

„Odehráli jsme dobré utkání, se kterým jsem byl spokojen,“ konstatoval zkušený francouzský kouč Lemerre, jehož slova mohla nanejvýše směřovat k defenzívě, která až na nějaké výjimky Senegalu nic nepovolila. V úvodním duelu vinou zraněného lýtka absentoval Mehdi Nafti, který by dnes na hřišti neměl už chybět. Hrát naopak nebude útočník Amine Chermiti a „pomalého“ Francileuda Santose tak čeká hodně těžká práce s výborně atleticky vybavenou obranou Jihoafričanů.

Ti navíc podali na úvod turnaje sympatický výkon proti Angole, účastníkovi předloňského světového šampionátu v Německu. Za remízu 1:1 byli nakonec bezesporu spokojenější zástupci černé Afriky. Kádr Jihoafričanů prošel v posledních letech velkou obměnou a i díky tomu nebyly tyto roky na úspěchy bohaté. Nyní však přichází čas, kdy by svěřenci trenéra Carlose Alberta Parreiry měli začít sbírat úspěchy a v prvním zápase svým výkonem dokázali, že na to mají.

Skupina D je velmi vyrovnaná, a jestliže dnes někdo získá tři body, pak bude ve velké výhodě. Hostitele Mistrovství světa v roce 2010 čeká na závěr skupiny asi nejsilnější Senegal a dnešní duel je tak pro ně klíčový. „Možné je vše. Musíme však hrát alespoň tak jako ve druhém poločase úvodního zápasu,“ konstatoval kapitán Aaron Mokoena, který byl po zápase s Angolou velmi zklamaný. Kromě něho jsou klíčovými postavami týmu záložník Evertonu Steven Pienaar a zkušený útočník Sibusiso Zuma, působící v Bielefeldu.

Podle bookmakerů společnosti bwin jsou favoritem Tunisané, na které si můžete vsadit s kursem 1.95. Kurs na remízu má hodnotu 3.15 a na vítězství JARu vypsali experti bwin kurs 3.65.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.