Hlavní obsah

Připíše si AS Řím povinné 3 body?

V 21. kole italské Série A změří síly o sestup bojující Siena a aktuálně druhý AS Řím. Hosté ztrácejí na vedoucí Inter Milán 5 bodů, a pokud ještě chtějí bojovat o titul, nesmí na půdě Sieny zaváhat.

Článek

Dle papírových předpokladů by Římané neměli mít s osmnáctou Sienou výraznější problémy. Pro toskánský celek není domácí prostředí žádnou výhodou, ba naopak. Siena dokázala před vlastními fanoušky naplno bodovat pouze jedenkrát. Dnes by ale ráda zopakovala výkon z poloviny ledna, když hrála důstojnou partii s milánským Interem, kterému podlehla těsně 2:3. V dalším duelu si už svěřenci kouče Beretty vítězství ujít nenechali, když si tři body přivezli z horké půdy Palerma. Před týdnem však Siena podlehla nejtěsnějším možným rozdílem Sampdorii Janov.

„Výsledkově se nám nedaří, ale na hřišti zanecháme vždy pozitivní dojem. Naším cílem je odcházet z každého utkání s hlavami nahoře. Pokud budeme pokračovat v předváděných výkonech, výsledky se jistě brzy dostaví,“ dodává 22letý záložník Daniele Galloppa, jehož práva vlastní z poloviny AS Řím.

Na marodce domácích je pouze náhradní brazilský stoper Rodrigo De Lazzari a veterán Valerio Bertotto. Otazník ale visí nad startem klíčového záložníka Tomase Locatelliho, který se zranil v utkání proti Sampdorii. Po boku Massima Maccaroneho touží po debutu zkušený forvard Christian Rigano, který přišel do Sieny na hostování ze španělského Levante.

Hosté zvítězili v posledních čtyřech utkáních. Postupně zdolali Sampdorii Janov, Atalantu, Catanii a Palermo. AS mělo v úterý navíc na programu čtvrtfinále italského poháru, ve kterém porazilo Sampodorii Janov 1:0.

Trenér Luciano Spaletti stále nemůže počítat se zraněnými obránci Marcem Andreollim a Brazilcem Juanem. Po boku Philippe Mexese tak znovu nastoupí Matteo Ferrari. Do základní sestavy se po odpykání karetního trestu vrací středopolař Daniele De Rossi. Velký pozor si bude muset domácí obrana dávat na záložníka Alessandra Manciniho, který rozhodl poslední dvě utkání AS.

Podle sázkové kanceláře bwin je jasným outsiderem domácí Siena s kursem na výhru 5.50. Na vítězství AS Řím určili bookmakeři kurs 1.60 a na remízu je kurs 3.40.

Reklama