Hlavní obsah

Překvapí Fulham i proti Middlesbrough?

Aktuálně třináctý celek nejvyšší anglické fotbalové soutěže Middlesbrough přivítá předposlední Fulham. Boro neprohráli v posledních čtyřech soutěžních utkáních. Fulham by rád navázal na poslední úspěch proti Aston Ville.

Článek

Po úvodní únorové prohře s Evertonem domácí remizovali se silným Liverpoolem 1:1 a stejným výsledkem skončila i jejich bitva na půdě Blackburnu. Následně svěřenci kouče Southgata zdolali Wigan a naposled remizovali na půdě Newcastlu. S jedním bodem byli v Middlesbrough určitě spokojeni, neboť na konečných 1:1 srovnal až v 87. minutě německý obránce Robert Huth.

Hlavní postavou dnešního klání by měl být brazilský forvard Alfonso Alves, který na Riverside přichází z Heerenveenu. V holandském působišti tento 27letý útočník nastřílel úctyhodných 45 branek v 38 utkáních. Podle zákulisních informací se přestupová částka mohla vyšplhat až na 18 mil. euro.

„Vždycky jsem si přál hrát v Premier league. V Middlesbrough je velmi dobrý tým, ale stále je co zlepšovat. Doufám, že mužstvu pomohu,“ dodává Alves, který se stal po Fabiu Rochembackovi druhým Brazilcem v domácím celku.

Pokud nová posila dostane příležitost, nastoupí po boku Jeremie Aliadiera, jenž zařídil poslední 3 body proti Wiganu. Další hrotový hráč Mido zůstává na lavičce a pokud nabere potřebnou kondici, i on se ještě popere o místo v základní jedenáctce. Mimo hru je dlouhodobě turecký ofenzivní hráč Tuncay Sanli.

Fulham si minulý týden překvapivě odnesl všechny 3 body za výhru 2:1 proti Aston Ville. V 69. minutě si obránce Aaron Hughes vstřelil vlastní branku, ale hned o 4 minuty později Cottagers dokázali zásluhou Simona Daviese srovnat krok. O osudu utkání rozhodl z přímého kopu Jimmy Bullard a zařídil první výhru Fulhamu od začátku listopadu loňského roku.

„Jasně jsme Villu přehráli. Jimmy Bullard odehrál výborný zápas a pozice ofenzivního záložníka mu náramně sedí. Podobné výkony si chceme udržet i v následujících 13 střetnutích,“ dodává trenér Roy Hodgson, pod jehož vedením zvítězil Fulham vůbec poprvé.

Hosté nemají s marodkou žádné problémy, a tak jedinou absencí bude neúčast Hameura Bouazzize, který se omluvil z vážných rodinných důvodů. Hned od úvodního hvizdu se na trávníku představí útočník Brian McBride, který naposled naskakoval pouze z lavičky. První starty si chtějí odbýt i dvě zimní posily - Paul Stalteri a Jari Litmanen.

Na vítězství domácího Middlesbrough vypsala sázková kancelář bwin kurs 1.85. V další výhru Fulhamu bookmakeři příliš nevěří, a tudíž na úspěch hostí určili poměrně vysoký kurs 4.00 rovné. Na remízu si můžete vsadit v kursu 3.25.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.