Hlavní obsah

Fiorentina hostí horkokrevnou Catanii

Oba soupeři se nacházejí v naprosto rozdílných pozicích – domácí Fiorentina okupuje čtvrtou příčku a bojuje o účast v příštím ročníku Champions league. Catanii patří sice 14. pozice, ale sestupové vody nejsou pro hosty vůbec daleko.

Článek

Toskánskému celku se vydařil vstup do sezony, ale poslední dvě ligová utkání se Firoentině příliš nevyvedla. Po hladké výhře 2:0 na hřišti Empoli totiž podlehla před vlastními fanoušky AC Milán a naposledy proti Atalantě přišla v 90. minutě o vedení, díky čemuž jenom remizovala 2:2. Ve čtvrtečním utkání poháru UEFA si však Viola určitě pozvedli sebevědomí, když díky brance Mutua zdolali venku Rosenborg Trondheim 1:0.

„Stále věříme v kvalifikaci do Ligy mistrů přes čtvrtou pozici. V posledních dvou utkáních jsme chybovali. V defenzivní fázi musíme být více organizovaní a ostražití,“ říká Tomáš Ujfaluši.

Český reprezentační obránce však do dnešního klání nezasáhne kvůli karetnímu trestu. V obraně Ujfalušiho nahradí Alessandro Potenza. Mimo hru je i zkušený záložník Fabio Liverani. Zimní posila domácích, 21letý obránce Manuel Da Costa, který přišel z PSV Eindhoven, si na svůj debut bude muset ještě počkat. Uzdravený Adrian Mutu povede tříčlenný útok společně s Alberto Santanou a Giampaolem Pazzinim.

Hostům se aktuálně vůbec nedaří, když poslední výhru zaznamenali den před Vánocemi. Po bezbrankové remíze s Parmou z 20. kola Catania podlehla Janovu a Interu Milán. Pro hosty příliš dobře nehovoří ani statistika, která uvádí, že na stadionu Artemia Franchiho ještě nikdy nezvítězili.

„Hodně jsme na sobě nyní zapracovali. Když jsme ve formě, můžeme hrát proti každému soupeři. Pro lepší výsledky potřebujeme vůli a větší odhodlání,“ dodává lodivod Catanie Silvio Baldini.

Trenér Baldini se bude muset obejít bez několika důležitých hráčů. V zápase s Interem se zranil útočník Giuseppe Mascara a k dispozici není ani mladý forvard Takayuki Morimoto. Na marodce je rovněž obránce Rocco Sabato a kvůli neshodám s vedením chybí na soupisce obránce Christian Terlizzi. Trojčlenný útok hostí nastoupí ve složení Giuseppe Colucci, Gionatha Spinesi a Jorge Martinez.

Na vítězství domácí Fiorentiny vypsala sázková kancelář bwin kurs 1.40. Na výhru Catanie určili bookmakeři vysoký kurs 7.25. Na remízu si můžete vsadit v kursu 4.00 rovné.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.