Hlavní obsah

Reggina hostí rozjetý Juventus

Reggina se potácí na předposledním místě nejvyšší italské soutěže a letos zaznamenala pouze jedno vítězství. Juventus touží po druhém místě, na které ztrácí pouhý bod a jeho šance na vzestup nejsou malé – druhé AS Řím čeká totiž v neděli nelehký souboj s Fiorentinou.

Článek

Domácí zaznamenali poslední vítězství den před Vánocemi a od konce ledna ani jednou nebodovali. Svěřenci trenéra Uliveriho postupně prohráli s AC Milán, AC Turín, Římským AS a naposled doma 1:3 s Udine. Navzdory nepříznivým výsledkům dává prezident Regginy Pasquale Foti trenérovi důvěru. „Věříme mu. Je to zkušený profesionál a určitě udělá maximum, aby tým zachránil v Serii A,“ dodává Foti.

Nadějný ofenzivní Islanďan Emil Hallfredsson se po vleklém zranění posadí alespoň na lavičku náhradníků. Na marodce naopak zůstává obránce Angelo Garcia a útočník Inacio Joelson. Proti svému bývalému týmu si zahraje zkušený forvard Nicola Amoruso. „Jsem optimista, a pokud se vyvarujeme některých chyb, udržíme se,“ dodává 33letý Amoruso, vedle kterého se v útoku představí bývalý hráč Lazia Nigerijec Stephen Makinwa.

Juventus se nachází ve výborné formě a proti předposlednímu celku tabulky nebere celek z Turína nic jiného než 3 body. Dalším úspěchem by Juve prodloužilo vítěznou sérii na 3 utkání – naposled hráči Staré dámy zvítězili 2:1 v Udine a minulý týden si ve šlágru kola poradili se silným AS Řím, když parádním přímým kopem zařídil výhru Alessandro Del Piero.

Ten se již tradičně postaví na hrot po bok Davida Trezegueta, kterého v týdnu trápila chřipka. 30letý francouzský kanonýr je s 13 brankami na čele tabulky střelců Serie A, ale už téměř měsíc neskóroval. Velké změny v útoku nelze očekávat ani vzhledem k problémům se zády Vincenza Iaquinty. Kvůli karetnímu trestu dnes nenastoupí ani mladý záložník Antonio Nocerino, a tak by měl příležitost dostat Mohamed Sissoko. Mimo hru nadále zůstávají Jorge Andrade s Marcem Marchionnim, ale Mauro Camoranesi by už měl být fit. Juve čeká náročný týden, ve kterém celek Staré dámy ještě změří síly s AC Turín a Fiorentinou. Volno na dnešní duel by tak měl dostat brankář Gianluigi Buffon.

Domácí Reggina je podle bookmakerů jasným outsiderem s kursem na výhru 5.80. Na vítězství Juventusu vypsala sázková kancelář bwin kurs 1.62 a na remízu je kurs 3.20.

Reklama