Hlavní obsah

Lyon hraje o titul s Bordeaux

V neděli večer se na Stade Gerland možná bude rozhodovat o mistrovském titulu - vedoucí Lyon hostí druhé Bordeaux a v případě výhry svému rivalovi odskočí na šest bodů. Doma bude favoritem také Olympique Marseille, který stále usiluje o postup do příštího ročníku Ligy mistrů...

Článek

Olympique Marseille - AS Saint-Etienne  (neděle 18:00)

Velká sláva se chystá v týmu Saint-Etienne, zápas proti Marseille totiž bude pro tento klub jubilejním 2000. ve francouzské nejvyšší soutěži. Z těch dosavadních 1999 Saint-Etienne 861 utkání vyhrálo a 618x jeho hráči odcházeli poraženi.

Středopolař Marseille Cheyrou nabádá své spoluhráče, aby stále drželi "nohu na plynu". Po čtvrtečním vítězství v Poháru UEFA 3:1 nad Zenitem Petrohrad čeká svěřence trenéra Geretse mužstvo St. Etienne, pro které to bude velmi sváteční zápas. Právě Cheyrou, který je ve výtečné formě říká: "Období v kariéře fotbalisty, kdy se mu daří, jsou velmi krásná a musíte si jich užít naplno. Daří se i mému týmu, přesto víme, že naše vítězná šňůra může kdykoliv skončit a proto se snažíme z dobré formy vytěžit maximum."

Hosté získali z posledních tří zápasů sedm bodů a v tabulce jim patří klidný střed. Steve Mandanda se může těšit na další roky strávené v Marseille. Olympique změnil hostování 22letého brankáře z Le Havru v trvalý přestup a podepsal s ním čtyřletý kontrakt.

Domácí se budou muset obejít bez trojlístku Givet, Faty a Rodriguez, hostům chybí pouze Viviani.

Olympique Marseille - pravděpodobná sestava:

S. Mandanda, L. Bonnart, L. Cana, G. Givet, T. Taiwo, S. Nasri, M. M'Bami, B. Cheyrou, K. Akale, M. Valbuena, D. Cissé

AS Saint-Etienne - pravděpodobná sestava:

J. Viviani, L. Perrin, M. Sall, S. Tavlaridis, S. Tiéné, D. Payet, C. Landrin, P. Feindouno, B. Matuidi, G. Dernis, B. Gomis

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.70 - 3.30 - 4.75

Tip EuroFotbal.cz: 1

Olympique Lyon - Girondins Bordeaux

Nejočekávanější zápas nejvyšší francouzské soutěže je tady! V nedělní dohrávce 28. kola přivítá vedoucí Lyon na svém stadionu druhé Bordeaux. Zápas by měl přinést ofenzivní podívanou, protože útoky obou týmů výrazně převyšují defenzivu. Na domácí straně stojí nejlepší kanonýr ligy Karim Benzema se 16 přesnými zásahy, v týmu hostí třetí nejlepší střelec soutěže David Bellion, který má na svém kontě 11 branek.

Domácí Lyon byl v průběhu týdne vyřazen z Ligy mistrů. V nepříliš pohledném utkání podlehl Manchesteru United 0:1 a s miliónovou soutěží se musí nejméně na rok rozloučit. Hosté z Bordeaux se na nedělní zápas připravovali celý týden, trenér Lyonu Perrin v tom ale nevidí problém: "Máme 48 na to, abychom se na soupeře poctivě přichystali. Zápas Ligy mistrů byl sice náročný, ale v neděli budeme připraveni. Hráči mají velmi dobrou fyzickou kondici a dva zápasy v týdnu určitě zvládnou."

Bordeaux je ve výtečné formě, z posledních devíti zápasů vytěžilo sedm výher. Trenér Lyonu Perrin dodává: "Hosté mají pevnou obranu a všechny předpoklady, aby nám byli rovnocennými soupeři na cestě za vítězstvím v soutěži."

Karim Benzema bude i nadále působit v Lyonu. Prezident francouzského klubu Jean-Michel Aulas prozradil, že se s mladým útočníkem již předběžně dohodl na nové smlouvě.

Lyon má v čele soutěže náskok tří bodů před Bordeaux, za oběma mužstvy je velká mezera, takže o mistrovském titulu se s největší pravděpodobností rozhodne právě mezi touto dvojicí. Nedělní výsledek může hodně napovědět, kdo za titulem udělá pomyslný první krok.

Olympique Lyon - pravděpodobná sestava:

G. Coupet, F. Clerc, S. Squillaci, Cris, A. Réveillère, J. Toulalan, M. Bodmer, Juninho, S. Govou, K. Benzema, Fred

Girondins Bordeaux - pravděpodobná sestava:

U. Ramé, M. Chalmé, F. Jurietti, S. Diawara, D. Jemmali, Alonso, Fernando, G. Wendel, M. Chamakh, J. Micoud, F. Cavenaghi

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.70 - 3.30 - 4.75

Tip EuroFotbal.cz: 0

Reklama