Hlavní obsah

Celtic může stáhnout náskok Rangers

Celtic se pokusí v dohrávaném zápase 22. kola stáhnout náskok Rangers na čele tabulky. Osttní mužstva budou hrát už 30. kolo a největší pozornost poutá asi zápas Gretny v Aberdeenu. S čím se představí klub, který je v konkurzu a jeho hráči si mohou hledat nová angažmá.

Článek

Motherwell FC - Celtic FC  (sobota 13:30)

V dohrávce 22. kola Scottish Premier League nastoupí na Fir Parku domácí Motherwell proti Celticu, který po středeční remíze s Dundee United má nyní co dohánět.

Celtic si uprostřed týdne zbytečně zkomplikoval cestu za obhajobou titulu a umožnil Rangers svůj bodový náskok na zelenobílé ještě zvětšit. Svěřenci Gordona Strachana uhráli na Celtic Parku s Dundee United bezbrankovou remízu a to i přesto, že si během zápasů vytvořili skvělé příležitosti ke skórování. Jejich vítězná série se tak zastavila na číslici devět. I navzdory bodové ztrátě, kterou mohou Rangers navýšit na šest bodů, má Celtic stále všechno ve svých rukou, jelikož do konce sezony se "Staré firmy" střetnou navzájem ještě třikrát, to znamená, že je ve hře mezi těmito glasgowskými týmy devět bodů.

Nicméně jestli Celtic nyní vyhraje, dotáhne se na Jezdce na rozdíl skóre. Tým Waltera Smithe tento víkend totiž ligový zápas nehraje, protože nastoupí k finále Ligového poháru proti Dudnee United. Rangers tak budou mít oproti Celticu dva zápasy k dobru. Hlavním důvodem středečního neúspěchu Celticu bylo zbrklé nakládání s nabídnutými šancemi. Strachan přiznal, že jeho mužstvu chybělo v zakončení, ostatně i ve hře jako takové, trochu více klidu. "Máme velmi mladou záložní řadu, ať už mám na mysli Evadera Sna, Aidena McGeadyho nebo Scotta Browna a potřebujeme naši hru občas trochu zpomalit a uklidnit. Hlavně posledních pětadvacet minut v zápase s Dundee bylo hodně zbrklých. Klid při hře a správné rozhodování, to je to, co se hráči musejí na učit, když přijdou do našeho klubu," prohlásil hostující manažer. K tomuto střetnutí nemá Gordon Strachan hlášena žádná nová zranění.

I když je rozdíl v tabulce mezi Motherwellem a Celticem osmnáctibodový, drží se svěřenci Marka McGhee hned v závěsu za svým dnešním soupeřem. Stejně jako The Bhoys odehrál ve středu utkání i Motherwell. Na Easter Road však prohrál s domácím Hibernianem 0:1.

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 5.40 - 3.60 - 1.55

Aberdeen FC - Gretna FC

Osmý Aberdeen, který stále může nahlédnout do první šestky skotské ligy, přivítá poslední Gretnu.

Aberdeen nepředvádí v posledních týdnech, stejně jako jeho soupeř, zrovna oslnivé výkony, jelikož v posledních sedmi zápasech vydřel pouhý bod za remízu 1:1 doma s Motherwellem. Velmi těžké utkání odehráli svěřenci Jimmyho Calderwooda v minulém kole, kdy nastoupili na Ibrox Parku proti Rangers. Překvapení se ale nekonalo a Aberdeen odjel z Glasgowa s porážkou 1:3. Calderwood přivítá zpět na trávníku kvarteto klíčových hráčů. V sestavě by se měli objevit Steve Lovell, Jackie McNamara a Darren Mackie, kteří se zotavili ze svých zranění a Barry Nicholson, jemuž vypršel trest.

Hráči Gretny už pomalu mohou začít na videu studovat zápasy St. Johnstonu, Dunfermlinu či Livingstonu, jelikož právě proti těmto soupeřům budou, pokud se nestane zázrak, svěřenci Davide Ironse v příští sezoně nastupovat. Zázrak proto, že Gretně bylo odečteno v tabulce Scottish Premier League deset bodů a její záchrana v soutěži je velice nepravděpodobná. Gretna řeší po vyhlášení konkurzu další problém. Hráči nyní kvůli finančním problémům nedostávají zaplaceno a čtyři z nich, Chris Innes, Paul Murray, Nicky Deverdics a Greg Fleming, se rozhodli kvůli tomuto problému nenastoupit. Dlouhodobě je mimo hru Fabian Yantorn, jenž má problémy s kolenem.

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.35 - 4.50 - 6.75

Hibernian FC - Kilmarnock FC

Hibernian přivítá na svém hřišti Kilmarnock. Hosté po sérii špatných výsledků znovu zabrali a v současnosti se drží na desáté příčce. Hibernian je ve formě a hraje o pohárovou Evropu. V minulém kole porazil silný Motherwell a sídlí už na páté pozici.

Hibernian sehrál minulé ligové kolo proti Motherwellu a velmi vyrovnaný zápas nakonec rozhodla jediná branka hráče "Hibs", Colina Nishe. Tentokrát proti Hibernianu stojí lehčí, ale nevyzpytatelný Kilmarnock. Kapitán týmu Rob Jones své spoluhráče nabádá k nepolevení ve skvělých výkonech, které tým ženou směrem k pohárové Evropě. "Vyhráli jsme pět ze šesti utkání a dostali jsme se na dobrou pozici. Naší povinností je v tom pokračovat. Je hezké být zapojen do souboje o Evropu, ale nejsme naivní, stále je před námi dlouhá cesta a může se stát cokoli," řekl Rob Jones. Hibernianu se vede od ledna, kdy tým ze spodní poloviny tabulky převzal kouč Mixu Paatelainen a nasměroval ho k Poháru UEFA. V tomto utkání týmu nepomohou dva dlouhodobě zranění hráči - Guillaume Beuzelin a Ross Campbell.

Kilmarnock je na tom o poznání hůře, i když v minulém kole ukázal zlepšení v zápase proti St. Mirrenu, jenž skončilo 1:0 pro domácí Kilmarnock. Mladý záložník Craig Bryson trvá na tom, že Kilmarnock musí předvést stejné zlepšení formy jako soupeř. "Čeká nás těžké utkání, ale musíme předvést stejný výkon, jako v předchozích dvou vítězných zápasech. Soupeř je na dobré cestě do evropských pohárů, přitom nedávno byl ve druhé polovině tabulky, zlepšil se a teď bojuje o třetí příčku," prohlásil Bryson. Proti svému bývalému klubu podle všeho nastoupí hráč Colin Nish, jenž dříve působil právě v Kilmarnocku. Hosté by v tomto utkání mohli nastoupit v plné síle.

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.60 - 3.50 - 5.00

Inverness Caledonian - Falkirk FC

Vyrovnaný souboj bude k viděni na Caledonian Stadium, kde domácí Inverness přivítá šestý Falkirk.

Inverness se nachází na deváté příčce a poslední výsledky nenaznačují, že by se mohlo toto mužstvo posunout tabulkou výše. Ani jeden z posledních sedmi zápasů nedokázali Caley dovést do vítězného konce, přičemž dvakrát uhráli remízu. V posledním utkání podlehl Inverness na svém hřišti Heart of Midlothian 0:3. Manažer Craig Brewster má pro toto střetnutí k dispozici plnou sestavu a bude chtít konečně zaznamenat vítězství. Domácí trenér prohlásil, že důvodem toho, že Inverness pravidelně nastupuje k utkáním Premier League je neskutečná stabilita v týmu. Inverness Caledonian Thistle vznikl teprve před čtrnácti lety v roce 1994. Ze čtvrté nejvyšší soutěže postoupil velice rychle během pár let až do první ligy, ve které hraje zápasy od roku 2004. "Musíte se podívat, jaký byl klub před čtrnácti lety a jaký je dnes. Každý člověk, který tímto klubem prošel, má podíl na tom, kde je Inverness dnes," prohlásil o rychlém růstu týmu Brewster.

Skvělá forma Falkirku z prostřed sezony se nějak vytratila. Tým Johna Hughese z posledních osmi zápasů vyhrál pouze jediný a třikrát remizoval. Naposledy se rozešel smírně doma s Motherwellem. Falkirk je nyní šestý a Pohár UEFA se mu pomalu začíná vzdalovat a pokud nezačne hrát hru, jakou The Bairns převáděli kolem Vánoc a začátkem ledna, mohou si o pohárové Evropě nechat zdát. Hughes věří, že obránce Jack Ross a záložník Arnau Riera budou pro sobotní zápas fit. Útočník Michael Higdon se po operaci kolene zapojil do tréninkového procesu, na hřišti ho ale ještě neuvidíme. Dlouhodobě zranění jsou Tim Krul a Dean Holden.

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.20 - 3.25 - 2.90

St. Mirren FC - Heart of Midlothian

V dalším zápase se představí jedenáctý St. Mirren a sedmé Hearts. Rozdíl mezi oběma soupeři je devět bodů, navrch mají v poslední době Hearts, což potvrdili i v minulém kole proti Invernessu. St. Mirren je z formy a i tohle utkání bude pro něj těžkým oříškem.

Poslední ligové utkání sehrál St. Mirren 1. března proti Kilmarnocku a podlehl 0:1. 8. března čekal St. Mirren souboj v Ligovém poháru proti St. Johnstone, zápas skončil remízou 1:1. St. Mirren by tak své zaváhání chtěl napravit právě v sobotním zápase proti Hearts.

Hosté se v minulém ligovém kole předvedli v úplně jiném světle a po výhře 3:0 na hřišti Invernessu se posunuli v tabulce na sedmou příčku. Zlomový okamžik přišel na Nový rok, po sérii pěti proher v řadě, když se obměnil trenérský štáb a na místo manažera byl dosazen asistent Stevie Frail. Hráči Hearts vyhrály pět z posledních sedmi zápasů a vyskočili už na sedmé místo tabulky, o bod za Falkirk. "Je to ten samý tým, který byl v prosinci na dně. Všichni se ale zvedli a zaslouží si pochvalu," poděkoval svým svěřencům Frail. V utkání proti St. Mirrenu nevyběhne ani jeden z dvojice Laryea Kingston a Ibrahim Tall, hrát zřejmě nebude ani Christian Nade.

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.80 - 3.25 - 2.25

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.