Hlavní obsah

Zopakuje Chotěbuz víkendový úspěch?

Netradičně už ve čtvrtek je nyní na programu předehrávka 25. bundesligového kola. V ní přivítá Feninův Eintracht Frankfurt o udržení bojující Energii Chotěbuz, která tak touží po bodech.

Článek

Body dnes nepotřebuje pouze Chotěbuz, ale také domácí Frankfurt, který do jarní části sezony vstoupil velmi dobře a může se tak prát o evropské poháry. Jak asi každý ví, Martin Fenin nejprve sestřelil hattrickem Herthu Berlín a následně pomohl svým gólem k výhře s Bielefeldem. Slabší chvilku si Adler vybrali poté v Roztoku, kde prohráli 0:1, ale týden na to si spravili chuť v zápase s Brémami. O jediný gól zápasu se postaral Feninův parťák z útoku - Joannis Amanatidis. Úspěch poté vystřídal znovu neúspěch, ale prohra v Hamburku byla poměrně očekávanou. To se nedá říci o následující remíze 1:1 s Bochumí, ale chuť si Frankfurtští spravili hned poté těsnou výhrou na hřišti Karlsruhe.

Dnes čeká muže kouče Friedhelma Funkela domácí zápas s outsiderem, ale Chotěbuz o uplynulém víkendu porazila 2:0 vedoucí Bayern Mnichov. „Chotěbuz hrála proti Bayernu velmi dobře, kompaktně bránila a nám taky určitě nedopřeje žádný prostor. Musíme být velmi koncentrovaní. Nebude to jednoduchý zápas,“ je si jistý kouč Funkel, který se dnes bude muset obejít bez obránce Chrise. Hrát by naopak už mohl jiný obránce Kyrgiakos, pro něhož je připravena speciální obličejová maska.

Na druhé straně hřiště dnes bude stát tým, který má zdaleka jiné ambice. Chotěbuzi se od začátku sezony moc nedaří, což dokazuje pohled na tabulku - ještě před pár dny nebylo v bundeslize horšího celku. Jak už bylo zmíněno, o víkendu ale dokázala Energie překvapivě vyzrát na Bayern a rázem se dostala ze sestupových vod. Největší podíl na výhře 2:0 s lídrem tabulky měl srbský útočník Branko Jelić, který vstřelil oba góly.

O víkendu si tak svěřenci chorvatského kouče Bojana Prašnikara rozhodně zvedli sebevědomí, což jim už dnes může výrazně pomoci. Rozhodně týmu ale nepomůže Igor Mitreski, který bude stát za žluté karty. Zpět do sestavy by se naopak mohl vrátit Michal Papadopulos, jenž v posledním zápase absentoval vinou virózy.

Utkání má favorita, v mužstvu domácích, na jehož vítězství si můžete vsadit s kursem 1.65. Remíza je oceněna hodnotou 3.45 a na výhru hostů nabízí společnost bwin kurs 4.90. Zápas můžete sledovat živě na bwin v sekci live sázky.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.