Hlavní obsah

Miami uvidí souboj zkušeností

Sony Ericsson Open nám dnes nabídne první várku zápasů druhého kola, v nichž se konečně představí i nasazení. Volný los měl na úvod mimo jiné Ivan Ljubičič, který se dnes potká na dvorci s Fabricem Santorem. Zkušený Francouz přešel naprosto hladce přes Jonase Bjorkmana, jenž v Miami vyhrál pouhou jednu hru.

Článek

Takto jednoduchý zápas dnes rozhodně Santora nečeká, což dokládá i jeho vzájemná bilance s Ljubičičem. Oba už brázdí tenisové kurty nějaký ten pátek a není tedy s podivem, že se utkali už dohromady šestkrát. Poprvé se tak stalo v roce 2002 na US Open, kde zvítězil Chorvat, i když se v tu dobu specializoval spíše na čtyřhru. To se projevilo krátce na to, když rodák z Banja Luky prohrál se Santorem dva zápasy v řadě. Poslední duel těchto hráčů se uskutečnil loni právě v Miami a Ljubičičovo vítězství po setech 3-6, 6-3 a 6-4 srovnalo bilanci na 3-3.

Dnes se tak může jeden z hráčů dostat do vedení a chorvatský bombarďák by byl jistě velmi rád, kdyby to byl právě on. Přesně před devíti dny oslavila bývalá světová trojka 29. narozeniny a to přímo na kurtu. V zápase s Federerem ho však kromě dortu nic moc nepotěšilo, jelikož svému soupeři podlehl poměrně hladce ve dvou setech. Zklamaný ze svého vystoupení v Indian Wells ale rozhodně nebyl, jelikož si připsal cenný skalp Robreda a také mladého krajana Ciliče.

V Posledních týdnech byl však Ljubičič zvyklý na trochu jiné výsledky, jelikož po velmi špatném úvodu sezony prožil úžasný únor. Nejdříve si dokráčel pro vítězství na prestižním challengeru v Jižním Londýně a následně dokázal triumfovat i na domácím halovém podniku v Záhřebu, kde v ryze chorvatském finále porazil svého velkého kamaráda Maria Ančiče. „Byl to velmi obtížný zápas, ve kterém rozhodly detaily. Je vždy jedinečné vyhrát turnaj před domácím publikem,“ řekl po záhřebském finále současný 24. hráč světa, který si pomohl k vítězství především vynikajícím servisem.

Santoro na svůj úvodní letošní titul stále čeká a je otázkou, jestli se ho vůbec dočká. Loni dosáhl na trofej v Newportu po dlouhých pěti letech půstu, což se vzhledem k jeho věku už opakovat nemusí. Rodákovi z Tahiti je totiž 35 let, což je na tenistu opravdu hodně a držet si stálou výkonnost není v těchto letech nic jednoduchého. Francouzovi se to však daří a dá se říci, že na konec kariéry ještě nemyslí. Proč také, když stále patří do Top 50 a hraje vyrovnané partie i s nejlepšími.

Tenista, který hraje nejen obouručný bekhend, ale také forhend, nezačal letošní sezonu špatně, když se mu dařilo především v Sydney. V australské metropoli porazil v úvodním kole Jamese Blaka a následně došel až do semifinále, kde podlehl Tursunovovi z Ruska. V Melbourne bohužel doplatil na těžký los, jelikož už ve druhém kole narazil na Federera. Z úspěšných vystoupení lze zmínit ještě turnaj v Dubaji, kde Santoro porazil Južného a vypadl ve druhém kole po dobrém výkonu s Djokovičem. Jak už bylo zmíněno, výborně začal i v Miami, jelikož Bjorkmana vyprovodil z kurtu po setech 6-1 a 6-0.

Utkání rozhodně nemá až tak jednoznačného favorita, přesto bookmakeři poměrně jasně věří Ljubičičovi, na kterého si můžete vsadit s kursem 1.42. Věříte-li v opak, pak využijte kursu 2.45, který bookmakeři společnosti bwin vypsali na Francouze.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.