Hlavní obsah

Vyhraje Boston v Detroitu i podruhé?

Zajímavý náboj dostalo finále východní konference NBA mezi Bostonem a Detroitem. Celtics po úvodní domácí výhře utrpěli první letošní prohru na své palubovce v play-off, ale vzápětí naopak dokázali poprvé zvítězit venku a do čtvrtého duelu tak jdou za stavu 2:1.

Článek

Boston sice jasně kraloval základní části, ale už v prvním kole play-off poměrně tvrdě narazil. Atlantu totiž dokázal vždy přehrát pouze na domácí palubovce a série se tak protáhla až do rozhodujícího sedmého zápasu. Ve stejné režii se nesla i následující série Celtics s Clevelendem, kterou ukončilo až vítězství Bostonu 79:72 v sedmém zápase.

Detroit měl cestu do finále východní konference o poznání snadnější, jelikož mu k postupu stačilo odehrát vždy pět zápasů. Pistons totiž dokázali narozdíl od Celtics vyhrát na palubovce Philadelphie i Orlanda a i do série s Bostonem vstoupili tímto stylem, když zvítězili ve druhém zápase.

V úvodním domácím utkání se však svěřenci trenéra Flipa Saunderse nikterak nevyznamenali a prohrou 80-94 ztratili náskok, který si na palubovce Celtics vydobyli. Dnes tak mohou sérii jen srovnat, přesto není rozhodně nic ztraceno a o vítězství se poperou z plných sil. „Chci vyhrát,“ řekl jasně Richard Hamilton, nejlepší střelec Detroitu, který v posledním duelu zaznamenal 26 bodů a jako jediný se zapsal na světlou stránku svého týmu v tomto zápase.

Boston naopak zasloužil velkou pochvalu za předvedený výkon a to především v první polovině zápasu. Jak už se stalo zvykem, na vítězství Celtics se bodově podílel celý tým a není tedy divu, že nejúspěšnější Kevin Garnett zaznamenal „pouhých“ 22 bodů.

Především díky domácímu prostředí jsou favoritem duelu hráči Detroitu, na které bookmakeři společnosti bwin vypsali kurs 1.35. Myslíte si, že Celtics vyhrají i druhý zápas venku a odcestují domů s mečbolem, pak je kurs 3.30 nabízen právě pro vás.

Reklama