Hlavní obsah

Dundee odstartují na hřišti nováčka

Jednou z fotbalových soutěží, která o víkendu odstartovala je skotská Premier league, jejíž favority jsou každoročně mužstva z Glasgow - Celtic a Rangers. Ani jeden z této dvojice na úvod nezaváhal a podobný vstup do sezony by si jistě přáli i hráči Dundee United, kteří začnou na hřišti nováčka Hamiltonu.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

Hamilton loni poměrně spolehlivě dokázal proklouznout mezi elitu, i když se ve skotské Premier league mění každoročně pouze jedno mužstvo. „Chceme se pokusit, přenést vítězné kouzlo i do letošní sezony. Je to však úplně jiná úroveň a cestou za úspěchem určitě utrpíme hned několik ran. Jedno je však jisté, nebude zde žádné zkoušení či oťukávání. Máme tým hladový po úspěchu,“ řekl manažer týmu Billy Reid, v jehož kádru je hned několik nových posil - Sebastian Sorsa, Sean Murdoch, Mark Corcoran, Derek Lyle, Lucas-Jordan Akins a Brian Carrigan.

Dundee United jsou naopak pravidelným účastníkem nejvyšší skotské soutěže a v sezoně 1982/83 se dokonce radovali z titulu. O čtyři roky později se blýskli i na evropské scéně, když dokráčeli až do finále Poháru UEFA. V současnosti nemají rozhodně tak velké ambice, přesto by konečně zase mohli pomýšlet po pohárové Evropě, pátá příčka z minulé sezony je toho důkazem. V sestavě Terrors dnes budou chybět pouze dlouhodobě zranění Craig Conway a Keith Watson. Na hřišti se tak pravděpodobně objeví i nový forvard ze Sunderlandu Roy O'Donovan.

Hosté jsou zkušenějším týmem a i proto jsou možná bookmakery společnosti bwin favorizováni. Na vítězství Dundee si můžete vsadit s kursem 2.05, na remízu je vypsán kurs 3.25. Myslíte si, že premiéra Hamiltonu v nejvyšší soutěži bude vítězná, pak si vsaďte s kursem 3.15.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.