Hlavní obsah

Portsmouth čeká další těžký soupeř

V dohrávce druhého kola anglické Premier league stojí před hráči Portsmouthu další tým z „velké čtyřky“. Po prohře s Chelsea vyzvou Pompey v domácím prostředí obhájce titulu Manchester United.

Článek

Portsmouthu start do soutěže vůbec nevyšel, když si svěřenci trenéra Redknappa vylámali zuby na silné Chelsea, která zvítězila jasně 4:0. Dnes se Pompey představí poprvé v domácím prostředí, kde se jim proti silným soupeřům vcelku daří. „Na tyto zápasy se vždycky těším. Minulou sezonu jsme s žádným týmem z velké čtyřky doma neprohráli. Samozřejmě nás čeká velká zkouška, ale jsem přesvědčen, že jsme v domácím prostředí stále velmi silní,“ říká lodivod Harry Redknapp, jehož svěřenci loni dokázali ve Fratton Parku s United remizovat 1:1 a ve finále FA Cupu je dokonce nejtěsnějším možným rozdílem porazili.

Největším otazníkem v sestavě domácích je start Nika Kranjcara, který si v přátelském utkání národního týmu Chorvatska přivodil zranění kotníku. Mimo hru jsou i útočníci Kanu a Nugent, a tak lze očekávat stejné složení útočné dvojice jako proti Chelsea, tedy Defoe-Crouch. Ze zranění kolene se navíc otřepal Lassana Diarra.

Manchester nevykročil za obhajobou titulu zrovna šťastně, když na Old Trafford pouze remizoval 1:1 s Newcastlem, který se již v 22. minutě dostal zásluhou Martinse do vedení, ale o pouhé dvě minuty později srovnal Darren Fletcher. Po zápase trenér Ferguson litoval zranění Michaela Carricka a Ryana Giggse. „Tento výsledek jsme si rozhodně nepředstavovali. Byli jsme lepší v činnostech jako napadání či poziční hra, ale nedokázali jsme to zužitkovat. Naše útočná hra byla v prvním poločase slušná, ale ve druhém jsme po zraněních ztratili zkušenost,“ dodal kouč Ferguson.

Ten se v dnešním utkání bude muset kromě Carricka obejít s největší pravděpodobností i bez záložníků Hargreavese a Park Ji-Sunga. Cristiano Ronaldo se do hry zapojí nejdříve v říjnu, a tak by mohl dostat příležitost Brazilec Anderson, který se vrátil z olympijských her. Disciplinární trest si bude navíc odpykávat Portugalec Nani. V útoku by měl naopak nastoupit Carlos Tevez, který proti Newcastlu nehrál.

Na vítězství Portsmouthu vypsala sázková kancelář bwin kurs 4.40. Na výhru Manchesteru si můžete vsadit v kursu 1.75 a na remízu je kurs 3.30.

Reklama