Hlavní obsah

Milán očekává městské derby

V 5. kole nejvyšší italské fotbalové soutěže na sebe narážejí dva tradiční rivalové. V celkově 149. derby od roku 1929 změří síly AC a Inter Milán. První derby loňské sezony vyhrál 2:1 Inter, kterému prohru oplatilo AC stejnou mincí v závěru sezony.

Článek

AC vstoupilo do ligy poměrně nešťastně, když prohrálo s Boloňou i v Janově. Po loňském pátém místě se svěřenci trenéra Ancelottiho musí spokojit pouze s Pohárem UEFA, ve kterém se Rossoneri výsledkově chytili. Zdolali 3:1 Curych a vítězná nálada se přenesla i do Serie A. V ní si červeno-černí poradili 4:1 s Laziem Řím a uspěli i na půdě Regginy, kde po brankách útočníků Borriella a Pata zvítězili 2:1. Prvně jmenovaný forvard utrpěl ve středečním souboji s Regginou svalové zranění a na hrotu útoku ho tak nahradí Andrej Ševčenko, který se po nevydařeném angažmá v Chelsea postaví proti svému bývalému trenérovi.

„Utkání proti Interu není rozhodující v boji o titul. Pro nás je důležité ukončit špatnou sérii a začít novou. Borriellova absence? V posledních utkáních si vedl dobře. Bez někoho budeme hrát méně nakopávaných balónů dopředu a více kombinovat po zemi,“ říká trenér Carlo Ancelotti.

Inter začal nový ročník remízou 1:1 na půdě Sampdorie Janov, od té doby však neztratil ani bod. Svěřenci trenéra Mourinha postupně zdolali Catanii, Turín a naposled Lecce, když jedinou branku utkání vstřelil v 79. minutě Julio Cruz. Kromě domácí soutěže se Nerazzurri povedl i vstup do Ligy Mistrů, kde vyhráli 2:0 na horké půdě Panathinaikosu Athény.

„Z AC máme respekt. Zlepšili se a bude to hodně o bojovnosti. Na vítězství určitě máme,“ říká kapitán Javier Zanetti. „Derby je speciální utkání a my chceme uspět,“ dodává útočník Julio Cruz, kterého na hrotu doplní zatím nejlepší střelec Interu, Zlatana Ibrahimoviče. Do dnešního střetnutí však nezasáhne záložník Sulley Muntari, který si odpykává disciplinární trest.

Na výhru AC Milán vypsala sázková kancelář bwin kurs 2.70. Jen o trochu více věří bookmakeři v úspěch Interu s kurem 2.60. Na remízu si můžete vsadit v kursu 2.90.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.