Hlavní obsah

Soderling by s Beckerem neměl mít problémy

Nejlepší současný švédský tenista Robin Söderling se dnes představí v 1. kole domácího halového turnaje ve Stockholmu. 35. hráč světa a letošní dvojnásobný finalista nastoupí proti Benjaminu Beckerovi z Německa, který se za poslední rok a půl propadl v žebříčku o 100 míst na 138. pozici. Jediný vzájemný zápas vyhrál loni na římské antuce Švéd.

Článek

Soderling začal sezonu skvěle. Odstartoval jí 11. února třema halovými turnaji v řadě. Na úvodním podniku v Marseille skončil ve čtvrtfinále a v Rotterdamu a Memphisu dokonce bojoval o titul. Ten se sice 24letému Švédovi získat nepodařilo, ale výsledky to byly vynikající. Během 20 dnů tam na jeho raketě skončili např. Nieminen, Gasquet, Baghdatis, Verdasco, Simon, Štěpánek nebo Roddick!

Nešlo o náhodu. 35. hráč světa totiž hraje svůj nejlepší tenis v hale. Právě tam jsou totiž jeho silové údery a masivní servis nejefektivnější.

Začátkem března se ale turnaje přesunuly do venkovního prostředí, což Söderlingovy výsledky oslabilo. Přestože mu další povrchy obecně nedělají problémy, letos na nich žádného výrazného úspěchu nedosáhl. To ovšem neplatí pro Mistrovství světa týmů, na kterém své Švédsko koncem května v Düsseldorfu dotáhlu po fantastických výkonech k titulu.

Na ATP pro něho od března až do současnosti zůstává maximem čtvrtfinále, které hrál na trávě v Halle, na antuce v Bastadu, i před 14 dny v Bangkoku, kde nevynechal možnost opět si zahrát v hale. V Thajsku hrál dobře, 6:4, 7:5 ho porazil až 3. hráč světa Srb Novak Djokovič.

Tento týden se držitel dvou titulů pošesté představí na domácím halovém turnaji ve Stockholmu, kde před dvěma lety vypadl v semifinále a v roce 2003 ho dokonce dělil jen prohraný tie-break od triumfu. V prvním kole se utká s Němcem Benjaminem Beckerem, kterého minulý rok na antukovém podniku Série Masters v Římě porazil dvakrát 6:3.

Přestože je německému tenistovi už 27 let, mezi profesionály vstoupil teprve v roce 2005. A docela se mu dařilo - v březnu minulého roku se posunul na 38. místo světa. Od té doby se ale hráč, jenž se opírá především o kvalitní servis, žebříčkem propadá a v současnosti mu patří 138. místo.

Loňský finalista z thajského Bangkoku v průběhu celého roku neuhrál víc než čtvrtfinále v Adelaide a Memphisu a v současnosti se zdá být naprosto z formy. Tři jeho poslední starty znamenaly padáka hned v prvním kole, přičemž jednou šlo o challenger.

Je to o tolik horší, že dva z oněch tří turnajů byly halové a tam je Becker, podobně jako jeho dnešní soupeř, nejlepší.

Bookmakeři bwin si téměř nedokáží představit, že by zápas mohl skončit jinak, než Söderlingovým vítězstvím v kursu 1.13. Na Beckera se nebáli vypsat kurs 5.00.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.