Hlavní obsah

Chicago bude slavnostně naladěno

Zámořská NHL nabízí ve středu možnost získat body téměř polovině týmů. Dva zápasy se odehrají v jihovýchodní divizi. O první místo budou hrát Carolina s Washingtonem a o třetí Florida s Tampou Bay. Dvakrát se dnes potkají také celky z různých konferencí. Buffalo je na tom ve své divizi podstatně lépe než St. Louis na západě. Chicago hostí Boston.

Článek

Domácí klub vstoupil do nového měsíce stejně optimisticky, jako skončil ten minulý. Chicago odehrálo zatím v listopadu pouhé tři zápasy a dostatek sil využilo k zisku plného počtu bodů. V brance se pravidelně o starty dělí Cristobal Huet a Nikolaj Chabibulin, přičemž dnes je řada na druhém z nich. Trenér není limitován při tvorbě sestavy výraznými zdravotními komplikacemi. Od neděle může být navíc klidnější, protože se konečně prvního gólu v sezóně dočkal i Jonathan Toews. I kapitán se již tedy zasloužil o to, že Chicago patří k nejlépe střílejícím mužstvům ligy. V posledních čtyřech zápasech se může pyšnit průměrem pěti vstřelených gólů na zápas v normální hrací době. Klub zvládá na velmi dobré úrovni přesilové hry i oslabení, což obvykle nebývá u jednoho týmu k vidění naráz. Dnešní večer bude mít i slavnostní nádech, protože se bude vyřazovat dres s číslem tři velkého bijce klubové historie Keitha Magnusona.

Boston začal sezónu tradičním cestováním a nadějně. Zatím se mu nestalo, že by ve dvou zápasech v řadě za sebou nebodoval. Může za to obvykle velmi pevná obrana, za kterou většinou chytá Tim Thomas. V sobotu ho sice zastoupil Manny Fernandez, ale dnes se opět očekává start prvního jmenovaného, i když hosty hned zítra čeká další zápas. Klubové kanadské bodování ovládl dle očekávání Marc Savard, za nímž se utvořila velká skupina hokejistů, kteří zatím nedosáhli deseti bodů. Boston má za sebou tři listopadové výhry na domácím ledě, při nichž dohromady pouze čtyřikrát inkasoval. S mužstvem dnes cestuje i zkušený obránce Shane Hnidy, který ovšem ještě nejspíše nenastoupí, pokud to nebudou vyžadovat nepředpokládané okolnosti. Klub značně oproti začátku soutěže vylepšil hru v oslabení, když v něm neinkasoval v pěti z posledních šesti zápasů.

Bookmakeři bwin očekávají, že útočně ladění domácí přetlačí obranu hostů. Chicago ještě z vlastního ledu v této sezóně neodjelo bez bodu a dnes si může připsat výhru v kursu 2,2 . Hosté ovšem nad dnešním sokem vyhráli oba zápasy po výluce. Tentokrát si lze na vítězství Bostonu vsadit v kursu 2,6 .

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.