Hlavní obsah

Toronto začíná pacifickou misi

Prosinec začne v NHL ve svižném tempu, když již pondělí nabídne možnost zisku bodů třetině klubů. Buffalo se vrací domů k zápasu s Nashvillem. Obrana Vancouveru není nyní tak skvěle jištěna a dnes bude odolávat na ledě Columbusu. V severozápadní divizi se střetnou Minnesota s Coloradem. Los Angeles hostí Toronto.

Článek

Králové opět nedělají čest svému jménu, i když pro ně v západní divizi stále není vše ztraceno. Nižší střed je zde ovšem doslova přehuštěný a Los Angeles čeká ještě mnoho dřiny. Listopad klubu vyšel docela dobře, když v něm pouze jednou odjel z ledu ve více zápasech za sebou bez bodu. Naopak si byl schopen připsat dokonce i jednu čtyřdílnou vítěznou šňůru a základ na další položil na konci měsíce. Pod poslední dvě výhry se velmi dobrými výkony podepsali rovným dílem brankáři Jason LaBarbera a Erik Ersberg. Druhý z nich odchytal většinu listopadových utkání a má i lepší statistiky. Los Angeles mají mladé mužstvo, v němž se zatím nenašel žádný alespoň desetigólový střelec. Dlouholetý člen útočných řad klubu Alexander Frolov by při své procentuální úspěšnosti střelby již tuto hranici překročil, kdyby pálil na branku soupeřů častěji.

Toronto prožívá další velmi problematickou sezónu. Stejně daleko to má k osmé i poslední příčce ve východní konferenci. V obou měsících si prošlo šňůrou pěti zápasů bez výhry, což nedokázalo ničím vyvážit. Pohled do statistik obou gólmanů je pouze pro silné nervy, které však fanoušci v posledních letech museli osvědčit již mnohokrát. Hlavní letní posila obrany Mike Van Ryn navíc pro zranění nehraje. Toronto se odhodlalo již k prvním změnám. Lee Stempniak se v útoku uvedl dobře, když se v novém dresu dokázal už trefit v přesilovce. Klub si našel také nového generálního manažera, který slíbil, že se změní herní projev týmu směrem od technického k více kontaktnímu hokeji. Čím dál tím více se tedy přivírají dveře pro případný návrat dlouholetého švédského vůdce klubu.

Bookmakeři bwin vybrali jako favorita dnešního duelu domácí celek. Los Angeles podle nich vyhrají třetí utkání v řadě v kursu 2,05. Hosté začínají náročné putování proti klubu, který neporazili osm let. Dnes si lze na úspěch Toronta vsadit  v kursu 2,85.

Reklama