Hlavní obsah

Bilý Balet vyzve Villarreal

Po včerejších dvou utkáních španělské La Ligy, zbývá ze 17. kola odehrát zbývajících osm zápasů. Zřejmě nejzajímavější duel by měl být k vidění Santiago Bernabéu, kde aktuálně až pátý Real Madrid změří síly s Villarrealem, který doposud nasbíral shodný počet bodů. Loni přitom hosté skončili na druhé příčce, právě za mistrovským Realem.

Článek

Už včera zvítězila Barcelona nad Mallorcou, čímž zvýšila odstup na Real na propastných 15 bodů. Čtvrté Atlético však nestačilo na Valencii a ve vyrovnané špici může o svou pozici snadno přijít. „S takovým odstupem na čelo tabulky musíme sbírat tři body každý týden a doufat, že naši rivalové zaváhají,“ říká nový trenér domácích Ramos.

Bývalý trenér Sevilly nebo Tottenhamu bude chtít se svými svěřenci zapomenout na poslední týdny, kdy se Realu výsledkově vůbec nedařilo. Bílý Balet postupně nestačil na Getafe (1:3), Sevillu (3:4) a Barcelonu (0:2). Příslib k lepším zítřkům dalo alespoň předvánoční vítězství nad Valencií 1:0, které obstaral Gonzalo Higuaín.

21letý argentinský útočník si však dnes s jistotou nezahraje kvůli zánětu mandlí, kterého ho nepustí na trávník zhruba na týden. Higuaín se tak na listině zraněných připojil k van Nistelrooyovi, Mahamadou Diarrovi a střednímu záložníkovi de la Redovi. Zcela fit jsou už naopak Pepe, Sergio Ramos, Gabriel Heinze a Wesley Sneijder. Do utkání by už mohly zasáhnout dvě zimní posily Realu Klaas Jan Huntelaar (Ajax) a Lassana Diarra (Portsmouth), avšak oba ještě nejsou stoprocentně zdraví. „Klaas trénoval normálně s ostatními, ale za poslední měsíc nemohl pracovat na sto procent. 90 minut by pro něj mohlo být obtížných a musím se rozhodnout, zdali ho nasadit od začátku nebo až v průběhu utkání,“ říká na adresu 25letého kanonýra domácí trenér Juande Ramos.

Villarreal v posledních týdnech také zrovna nezářil. Po výhře v Huelvě totiž svěřenci trenéra Pellegriniho doma remizovali s Getafe 3:3 a následně nestačili na silnou Sevillu (0:1) a doposud suverénní Barcelonu (1:2).

„Zápas na Santiago Bernabéu je velkou motivací a věříme, že zde na začátku roku můžeme zvítězit,“ říká útočník hostí Giuseppe Rossi. Pouze z lavičky budou utkání sledovat zranění hráči Villarrealu – obránce Javi Venta a útočník Josmer Altidore.

„Real je vždy favorit, obzvlášť když hraje doma. Neznamená to však, že vyhraje. Ve fotbale musíte zápas vybojovat především na hřišti. Pro oba týmy je velmi důležité vyhrát a jsem si jistý, že budeme svědky výborného fotbalu,“ dodává lodivod hostí Manuel Pellegrini.

Na vítězství Realu Madrid vypsala sázková kancelář bwin kurs 1.90. V úspěch Villarrealu bookmakeři příliš nevěří, a pokud jste opačného názoru, můžete využít lákavého kursu 3.80. Na remízu si poté můžete vsadit v obligátním kursu 3.20.

Reklama