Hlavní obsah

Páteční extraligový program otevře derby

Včerejší televizní předehrávka otevřela poslední kolo třetí čtvrtiny české hokejové extraligy. Dnes domácími výhrami nabuzená Slavia míří do Znojma, které neustále bojuje o další překvapivý průnik do první desítky. České Budějovice se pokusí zachránit sezónu na severu v Liberci, který má před nimi náskok pěti bodů. Třinec čeká derby s Vítkovicemi.

Článek

Domácí klub nastoupil v listopadu slibnou cestu, na níž ale ztratil směr po první prosincové dekádě. Třinec odehrál pět z minulých šesti zápasů venku a náročné cestování mu nepřidalo. Celkově za uplynulý měsíc dokázal vyhrát pouze jediný zápas. Solidní útok převážila většinou velmi propustná obrana, která je nejhorší v lize. Po Vánocích za ní vždy nastoupil v brance Roman Čechmánek, který začal nadějně čistým kontem. V dalších třech duelech ovšem trpěl a nedělní po jeho polovině a čtyřech inkasovaných gólech ani nedochytal. Proti geografickému sousedovi se tak možná poprvé v této sezóně postaví Martin Vojtek, který má však celkově horší statistiky. Třinecký kádr celou sezónu připomíná lazaret, což dobře ilustruje pohled do kolonky počtu odehraných zápasů u jednotlivých hokejistů. Již pouze čtyři útočníci se mohou cítit jako železní muži.

Vítkovice se od začátku sezóny pohybovaly velmi blízko čelu tabulky. První krize na ně přišla na přelomu listopadu a prosince, když třikrát za sebou nebodovaly. Další problémy nastaly ještě před druhou reprezentační pauzou a naplno se obnažily po ní ve vánočním období. Šest proher se dvěma získanými body již znamenaly výrazný ústup z pozic. Jednou z příčin byl i fakt, že z klubu se několik hokejistů zúčastnilo mistrovství světa hráčů do dvaceti let. Trenér po něm navíc musí řešit problémy, s nimiž příliš nepočítal, když se z Kanady nevrátil Ondřej Roman. Vítkovice mají též neustále problémy se zraněními a zdravím mnoha hokejistů. Pouze útočník Lukáš Krenželok odehrál plný počet utkání. V obraně se dnes nepředstaví například Pavel Trnka a Petr Kuboš, v útoku bude kromě dalších chybět Roman Šimíček.

Bookmakeři bwin očekávají, že první páteční zápas skončí úspěchem domácího klubu. Na výhru Třince, který si potřebuje hlídat pozici v první desítce, vypsali kurs 2,15 . Hosté se po sérii neúspěchů v neděli doma dočkali výhry bez inkasovaného gólu. Dnes mohou Vítkovice po měsíci uspět venku v kursu 2,65 .

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.