Hlavní obsah

New Jersey opět hraje venku

Třetina klubů si zahraje v pátek v severoamerické NHL. Buffalo se vrátilo domů a dnes se střetne s divizním souputníkem z Montrealu. Columbus si naopak na malou chvíli odskočí do Pittsburghu. Minnesota a Nashville mají z předchozích dvou dnů za sebou vítězství nad stejným soupeřem a dnes hrají spolu. Atlanta hostí New Jersey.

Článek

Domácí klub prožil jako již v této sezóně tradičně velmi špatný konec měsíce. Atlanta v závěru ledna nedokázala získat žádný bod ze čtyř utkání a ve dvou z nich dokonce nevstřelila ani gól. Celkově vzato se přitom alespoň z tohoto hlediska snaží klub držet ve východní konferenci v jakémsi průměru. Druhá nejhorší obrana v celé lize se lepší jenom velmi pozvolna, stejně jako konečně zdravý brankář Kari Lehtonen, který se nechal minulý týden vystřídat, když inkasoval čtyřikrát během prvních třinácti minut minulého domácího zápasu. Kanadské bodování Atlanty vede bez překvapení Ilja Kovalčuk, který zároveň ovšem patří v klubu k nejhorším hráčům v +/- hodnocení. Třem dalším střelcům, kteří spolu tvoří nejúdernější útočnou řadu, se nyní vůbec nedaří a trenér jenom doufá, že by jejich sebevědomí mohly pozvednout vyvedené úterní samostatné nájezdy.

Ďáblové byli většinu času od Vánoc na cestách, na které nebudou vzpomínat ve zlém. New Jersey prohrálo pouze tři ze dvanácti venkovních zápasů v tomto období, což je bilance, která mu dovolila alespoň částečně se osasmostatnit na čele atlantické divize. V brance se ve většině zápasů velmi snaží Scott Clemmensen, ale vzhledem k počínajícímu náročnému programu klubu není jisté, kdo dnes za hosty na tomto postu nastoupí. V útoku je po exhibiční pauze příkladem pro ostatní kapitán Jamie Langenbrunner. Ve čtyřech zápasech si připsal devět gólů a v nepovedeném úterním domácím zápase skóroval dokonce v oslabení. Trenér usoudil, že je třeba mužstvo okamžitě probudit, což se rozhodl zařídit náročným středečním tréninkem, který doprovodilo ještě speciální setkání. New Jersey nemá žádné nové problémy se zraněními.

Soupeři se utkali před necelým měsícem a dnes hostující trenér se po utkání omlouval divákům za to, čeho byli na ledě svědky. Bookmakeři bwin očekávají, že dnes dojde k odplatě. Na výhru Atlanty vypsali kurs 3,15 . Hosté na ledě dnešního soupeře vyhráli již tři zápasy v řadě. Pokud dnes potvrdí New Jersey pozici, kterou si venkovními výsledky vybudovalo v předchozím měsíci, stane se tak v kursu 1,9 .

Reklama