Hlavní obsah

Poradí si domácí Fish s Del Potrem?

Tenisový turnaj v kalifornském San Jose má dnes v noci na programu všechna čtvrtfinálová utkání. Pokud nepočítáme Němce Haase, žijícího v USA, probojovalo se mezi nejlepší osmičku hned pět zástupců pořadatelské země. Mezi ně patří i pátý nasazený Mardy Fish, který se o postup do semifinále popere s Argentincem Del Potrem.

Článek

Oba hráči se dnes potkávají potřetí. Úvodní duel v roce 2007 v Memphisu vyhrál americký tenista, ale loni v semifinále v Los Angeles mu Juan Martin Del Potro nedal nejmenší šanci a nakonec v druhém největším městě ve Spojených státech slavil titul.

Los Angeles se tak zařadilo do vítězné šňůry turnajů, čítajících ještě Stuttgart, Kitzbhuhel a Washington, kde argentinský objev roku dokázal postupně zvítězit. Za zmínku ještě stojí jeho účast ve čtvrtfinále US Open nebo finále v Tokiu. Teprve 20letý hráč tak navázal na svůj progres ze sezony 2007 a na konci té loňské už figuroval jako nejmladší tenista v TOP 10 žebříčku ATP.

Letos, zdá se, hodlá světová sedmička Del Potro pokračovat ve výborných výsledcích. Sezonu započal triumfem v novozélandském Aucklandu, kde ve finále zdolal Sama Querreyho, a na Australian Open doputoval až do čtvrtfinále, ve kterém mu však Roger Federer nadělil hned dva kanáry. Ani to rodáka z Tandily nezlomilo a zde v San Jose po těsné výhře nad Stoppinim smetl z kurtu po 74 minutách talentovaného Japonce Nišikoriho.

To Mardy Fish ve své pouti turnajem musel překonat soupeře zvučnějších jmen. V prvním kole si poradil s Australanem Lleytonem Hewittem a v osmifinále vyřadil amerického bombarďáka Johna Isnera (6-2, 6-7, 7-5), který nasázel 15 es, ale Fish za ním zaostal o pouhé dva přímé body z podání.

27letý Američan mohl být se svými výkony v roce 2008 rovněž spokojen, když se poprvé od roku 2003 umístil mezi elitní pětadvacítkou žebříčku ATP, k čemuž mu dopomohly i dvě finálové účasti na podnicích v Indian Wells a New Havenu. Fish navíc stejně jako jeho dnešní soupeř dokázal na US Open dojít až do čtvrtfinále.

Začátek letošního ročníku zatím aktuálně 24. hráči světa příliš nevycházel. Jak v Brisbane, tak v Sydney se mu stalo osudným hned první kolo. Na Australian Open doputoval rodák z Minnesoty do třetího kola a dnes si tak může připsat zatím nejlepší výsledek sezony.

V to ale bookmakeři sázkové kanceláře bwin příliš nevěří a na výhru Mardyho Fishe vypsali kurs 3.65. Jasným favoritem tohoto střetnutí je Argentinec Del Potro, na jehož vítězství si můžete vsadit v kursu 1.24.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.