Hlavní obsah

Querrey chce doma uspět

Dalším z řady podniků na amerických tvrdých površích je klání v Delray Beach. Domácí Sam Querrey se v takovém prostředí cítí jako ryba ve vodě, a dnes bude mít možnost přiblížit se loňskému semifinále. Jeho soupeřem v boji o nejlepší osmičku bude Christophe Rochus.

Článek

Jednadvacetiletý Sam Querrey pochází ze San Francisca. Bezmála dvoumetrový tenista pronikl v uplynulém roce mezi širší světovou špičku. Jistě nezapomene na březen, kdy v Las Vegas získal premiérový titul elitní kategorie. Navíc připojil semifinálový úspěch z Indianapolis a právě Delray Beach. Zahrát dokáže rovněž na antuce, o čemž svědčí čtvrtfinále z French Open.

Letošní sezónu odstartoval v Brisbane. Porážku z prvního kola od Soderlinga ale napravil hned v Aucklandu. Tamější Querreyho spanilou cestu ukončil až v boji o turnajový vavřín Juan Martin Del Potro. Následoval další propad, Philipp Kohlschreiber však není žádné ořezávátko, a tak Američanovo brzké loučení s Australian Open nebylo žádnou senzací. S přechodem na domácí půdu přišlo zlepšení. Dvojnásobná čtvrtfinálová stopa ze San Jose a Memphisu nejsou špatnou vizitkou hráče, jehož zdobí především dělový servis. Na úvod aktuálního klání zdolala současná světová čtyřiatřicítka Caňase z Argentiny.

Christophe Rochus pochází z Namuru. Třicetiletý hráč má na svém kontě trojici finálových představení. Ve Valencii před šesti lety, Lucemburku o dva roky později, jakož i v Rotterdamu 2006 stanul ale těsně pod vrcholem. Velkým úspěchem šedesátého tenisty planety je rovněž semifinále hamburského Masters, z před čtyř let. Z podniků velké čtyřky dokráčel nejdále do osmifinále v Melbourne Parku v sezóně 2000. Loni nenašel přemožitele na dvou challengerech, kde v poslední době převážně působí. O kategorii výše se blýskl v Amersfoortu postupem mezi osmičku nejlepších.

Nový rok nezačal nejlépe, přesto v této sezóně zastiňuje svého slavnějšího bratra Oliviera, jenž také dlouhá léta brázdí kolotoč bílého sportu. V Dauhá, Australian Open i Záhřebu balil Christophe kufry již po prvním utkání. Pocit výhry okusil po dlouhé době až v San Jose po zdolání Kunitsyna. O další postup soutěží usiloval marně, podlehl Haasovi. Zato v Memphisu konečně zabral, zejména pokoření Mardyho Fishe ve druhém kole se nečekalo. Po čtvrtfinále podnik opustil, nestačil Hewittovi. Delray Beach bylo svědkem Rochusova triumfu nad Karanušičem.

Oba hráči na sebe narazí teprve podruhé, jediné dosavadní měření sil před dvěma lety v Indian Wells hladce ovládl Querrey. Naváže zkušený belgický harcovník na minulý týden, a získá po Mardu Fishovi další skalp favorizovaného domácího borce? Bwin tuto variantu nepředpokládá, na výhru Querreyho vypsal kurs 1.20, vítězství Ch. Rochuse má kurs 4.03.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.