Hlavní obsah

Učiní Slovan druhý postupový krok?

Slovenské hokejové play-off pokračuje dalším hracím dnem. Na svou včerejší výhru 3-0, když v každé třetině zaznamenal po jedné brance, hodlá navázat Slovan Bratislava dalším úspěchem, ovšem Martin nebude chtít prodat svou kůži lacino.

Článek

Bratislavský Slovan ligu našich východních sousedů v posledních dvou letech vyhrál. Dvojice trenérů Zdeno Cíger, Igor Tóth má k dispozici opravdu kvalitní a široký kádr. Gólman kdysi působící v české extralize, Sasu Hovi, vévodí statistikám brankářské úspěšnosti zásahů. Navíc při obou posledních mistrovských cestách svého klubu chytal ve vyřazovací části ještě lépe než v dlouhodobé soutěži.

Domácí disponují také třemi kvalitními útoky, a to ještě ve čtvrté formaci hrají hráči kalibru Michala Hreuse a Lubomíra Pištěka. Týmové produktivitě dominovali v dlouhodobé části Roman Kukumberg a Martin Hujsa. V pondělním střetnutí se o branky postarala trojice Kul´ha, Vaic, Lažo. Naopak obranné řady Slovan v probíhajícím ročníku trápí. Zdravotní lapálie totiž postupně měla celá defenzivní parta. Michal Sersen je od začátku ledna mimo hru, tudíž nyní zůstala zodpovědnost při hře dozadu především na Martinu Výborném a Jozefu Kováčikovi.

Martin obsadil loni v základní části výbornou třetí pozici, o to větší zklamání přinesl svým příznivcům ve čtvrtfinále play-off, když vypadl s Trenčínem. Letos museli svěřenci kouče Dušana Gregora bojovat o holý postup mezi osmičku nejlepších, což se nakonec podařilo.

Mezi tyčemi působí vyrovnaná dvojice Vlastimil Lakosil, Michal Dzubina. Včera dostal přednost prvně jmenovaný, a chytal velmi dobře. K defenzivním pilířům patří Daniel Babka, či reprezentační bek Ivan Ďatelinka. Martin musí zlepšit zejména hru v oslabení, kterou v aktuální sezóně příliš nezvládá. Útočná síla celku se odvíjí především od výkonů Lukáše Říhy, Davida Appela a Michala Macha.

„Přes první neúspěch nemáme poraženeckou náladu. Dokázali jsme eliminovat útočnou sílu domácích, jenže musíme výrazně zlepšit přechod do útoku a proměnování šancí. Určitě se popereme o vyrovnání série,“ uvedl platný člen obrany hostí, Marek Kolba.

Bilance letošního ročníku hovoří výrazně ve prospěch Slovanu, který v souču s prvním duelem vyřazovacího dějství zvítězil ve čtyřech utkáních z pěti. Podaří se hostům překvapit a zdramatizovat tuto sérii? Bwin vypsal na triumf Slovanu kurs 1.30, nerozhodný výsledek je oceněn kursem 6.00 rovných, na výhru Martina si můžete vsadit v kursu 7.00 přesně.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.